Crispy Sesame Chicken Tenders

Crispy Sesame Chicken Tenders

Prép Timé 15 minutés  Cook Timé 15 minutés  Yiélds 2-4

Ingrédiénts

For Sésamé Chickén :

  • 1 lb. organic bonéléss chickén bréasts, cut into strips or bité sizé piécés
  • 1 égg
  • 1/4 tsp watér
  • 1/3 cup almond flour
  • 1/3 cup ground flax méal 
  • 4 tabléspoons whité sésamé sééds
  • 1 téaspoon salt
  • 1/2 téaspoon péppér
  • 2-3 tabléspoons oil for frying (I liké avocado oil for high héat cooking)

Diréctions

  1. In a médium mixing bowl combiné almond flour, ground flax méal, sésamé sééds, 1 téaspoon salt, and ground black péppér.
  2. In a séparaté small mixing bowl, whisk togéthér égg and watér.
  3. Pat chickén dry with a papér towél and séason générously with salt and péppér. 
  4. Dip slicéd chickén bréasts into thé égg, thén drédgé in flour mixturé. Répéat until all chickén is coatéd.
  5. In a largé skillét, héat oil for 2-3 minutés until hot.
  6. Placé chickén in thé skillét, in batchés, and lét fry for 3-4 minutés on éach sidé dépénding on how thick your chickén is. Cook until chickén is crispy and goldén-brown, but juicy in thé céntér. Placé on towél to drain éxcéss oil.
  7. Sérvé chickén immédiatély with dipping saucé, or cool and pack séparatély for méal prép.

Sourcé : https://lexiscleankitchen.com/sesame-chicken-strips

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