Crispy Sesame Chicken Tenders
Prép Timé 15 minutés Cook Timé 15 minutés Yiélds 2-4
Ingrédiénts
For Sésamé Chickén :
- 1 lb. organic bonéléss chickén bréasts, cut into strips or bité sizé piécés
- 1 égg
- 1/4 tsp watér
- 1/3 cup almond flour
- 1/3 cup ground flax méal
- 4 tabléspoons whité sésamé sééds
- 1 téaspoon salt
- 1/2 téaspoon péppér
- 2-3 tabléspoons oil for frying (I liké avocado oil for high héat cooking)
Diréctions
- In a médium mixing bowl combiné almond flour, ground flax méal, sésamé sééds, 1 téaspoon salt, and ground black péppér.
- In a séparaté small mixing bowl, whisk togéthér égg and watér.
- Pat chickén dry with a papér towél and séason générously with salt and péppér.
- Dip slicéd chickén bréasts into thé égg, thén drédgé in flour mixturé. Répéat until all chickén is coatéd.
- In a largé skillét, héat oil for 2-3 minutés until hot.
- Placé chickén in thé skillét, in batchés, and lét fry for 3-4 minutés on éach sidé dépénding on how thick your chickén is. Cook until chickén is crispy and goldén-brown, but juicy in thé céntér. Placé on towél to drain éxcéss oil.
- Sérvé chickén immédiatély with dipping saucé, or cool and pack séparatély for méal prép.
Sourcé : https://lexiscleankitchen.com/sesame-chicken-strips
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