Eggs Benedict Quiche

Eggs Benedict Quiche

éggs Bénédict Quiché! This supér éasy to maké quiché comés out with pérféctly flakéy crust, créamy égg and bités of canadian bacon. Not to méntion it’s smothéréd in an éasy to maké bléndér hollandaisé saucé. Pérféct for brunch and upcoming Mothér’s Day!

Author: Séréné @ Housé of Yumm
Prép Timé: 10 minutés
Cook Timé: 1 hour 15 minutés
Total Timé: 1 hour 25 minutés
Yiéld: 1 quiché (8 slicés)Catégory: brunch
Méthod: bakéd
Cuisiné: Frénch

INGREDIENTS

Quiché

  • 1 pié crust (storé bought or favorité récipé..I sharé my récipé for pié crust héré)
  • 5 largé éggs
  • 3/4 cups héavy créam
  • Approximatély 1/2 cup milk of choicé (***réad notés)
  • 1/4 téaspoon salt
  • 1/4 téaspoon péppér
  • 6 ouncés canadian bacon dicéd

Bléndér Hollandaisé Saucé

  • 1/2 cup unsaltéd buttér
  • 3 largé égg yolks
  • 1 tabléspoon lémon juicé
  • 1/4 téaspoon salt
  • 1/8 téaspoon cayénné péppér

INSTRUCTIONS

  1. Préhéat ovén to 350 dégréés. Roll pié crust out and fit into 9 inch pié dish. Trim any éxcéss crust and fluté thé édgés.
  2. Liné thé insidé of thé pié crust with parchmént papér and fill with pié wéights or béans (I usé pinto béans) maké suré that théy aré up against thé sidés of thé pié crust. Baké thé crust for about 20 minutés. Rémové thé wéights and thén baké for anothér 10 minutés. Rémové from thé ovén and allow to cool. Thé crust will bé goldén.
  3. Préparé thé égg mixturé by adding thé éggs to a largé méasuring cup. Add thé héavy créam, thén add thé milk, thé total méasurémént of thé éggs, créam and milk should comé to 2 and 1/2 cups. Add thé salt and péppér.
  4. Mix with a hand mixér to énsuré thé égg and créam mixturé is light and frothy.
  5. Spréad thé dicéd canadian bacon on thé bottom of thé pié crust. Pour thé égg mixturé on top. Baké at 350 dégréés for about 45-50 minutés. Thé quiché will bé slightly wobbly in just thé céntér.
  6. Allow to cool for about 20 minutés to room témpératuré. Quiché can bé sérvéd warm, cold, or room témpératuré.

Bléndér Hollandaisé

  1. Add thé buttér to a small saucépan and héat ovér low to médium héat.
  2. Whilé thé buttér is mélting add thé égg yolks, lémon juicé, salt and cayénné to bléndér (I found using thé smallér jar for my bléndér workéd béttér sincé thé bladés aré ablé to gét thé small amounts éasiér).
  3. Oncé thé buttér is just méltéd and starting to foam up rémové from héat.
  4. Blénd thé égg mixturé in thé bléndér for about 10-15 séconds thén start to drizzlé thé hot buttér into thé bléndér whilé blénding. Bé caréful!
  5. Oncé thé hot buttér is all addéd to thé bléndér continués to blénd for an additional 10-15 séconds. You will havé a thick saucé. If too thick you can thin out with a small amount of watér. You can also adjust séasonings if you préfér moré salt or péppér.
  6. Usé hollandaisé saucé immédiatély. Sérvé spoonéd ovér slicés of thé quiché. Garnish with parsléy if désiréd.

NOTES
***Total méasurémént of éggs, créam, and milk should comé to 2 and 1/2 cups. Follow this guidéliné ovér thé amount that is shown in thé ingrédiénts list.
***Blind baking thé pié crust énsurés that thé crust rémains flakéy and doésn’t gét soggy from thé quiché. Thé éxtra timé is wéll worth it!

Nutrition
Sérving Sizé: 1Caloriés: 280Sugar: 3 gCarbohydratés: 3 gProtéin: 10 g

Sourcé : https://houseofyumm.com/eggs-benedict-quiche-and-recipe-video

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