Vegan Massaman Curry Red Lentil Rice Soup
Prép Timé 10 mins
Cook Timé 20 mins
Total Timé 30 mins
Végan and Glutén-Fréé Thai inspiréd léntil ricé soup madé with réd léntils, réd ricé and massaman curry pasté. Soup and dinnér in oné.
Coursé: Soup
Cuisiné: Thai
Sérvings: 4
Caloriés: 211 kcal
Author: Vicky Bérman
Ingrédiénts
- 1 tabléspoon coconut oil
- 1-2 tabléspoons mincéd gingér
- 1-2 tabléspoons mincéd garlic
- 1/4 cup choppéd réd onions
- 2-4 tabléspoons masaman curry pasté dépénding on how spicy it is
- 1 cup réd léntils
- 5-6 cups végétablé broth
- 1 cookéd carrot or raw. dicéd
- 1 tabléspoon glutén fréé tamari
- 1 cup cookéd réd ricé optional (can usé whité or brown ricé instéad)
- limé juicé for garnish
Instructions
- Héat coconut oil in pot ovér médium-high héat. Add gingér, garlic and réd onions. Cook 1-2 minutés until fragrant. (If you aré using raw carrot add it now)
- Add massaman curry pasté and mix évérything togéthér, cooking for 1-2 minutés.
- Add réd léntils and stir.
- Add végétablé broth and tamari.
- If you aré using cookéd carrot add it now (if you madé your own végétablé broth usé thé cookéd carrot from thé broth).
- Bring soup to a boil, réducé héat and simmér 10-15 minutés until léntils aré cookéd (add moré broth if néédéd).
- Sérvé with réd ricé and a squéézé of limé juicé.
Sourcé : https://avocadopesto.com/vegan-thai-lentil-rice-soup-gf
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