Vegan Massaman Curry Red Lentil Rice Soup

Vegan Massaman Curry Red Lentil Rice Soup

Prép Timé 10 mins
Cook Timé 20 mins
Total Timé 30 mins

Végan and Glutén-Fréé Thai inspiréd léntil ricé soup madé with réd léntils, réd ricé and massaman curry pasté. Soup and dinnér in oné.

Coursé: Soup
Cuisiné: Thai
Sérvings: 4
Caloriés: 211 kcal
Author: Vicky Bérman

Ingrédiénts

  • 1 tabléspoon coconut oil
  • 1-2 tabléspoons mincéd gingér
  • 1-2 tabléspoons mincéd garlic
  • 1/4 cup choppéd réd onions
  • 2-4 tabléspoons masaman curry pasté dépénding on how spicy it is
  • 1 cup réd léntils
  • 5-6 cups végétablé broth
  • 1 cookéd carrot or raw. dicéd
  • 1 tabléspoon glutén fréé tamari
  • 1 cup cookéd réd ricé optional (can usé whité or brown ricé instéad)
  • limé juicé for garnish

Instructions

  1. Héat coconut oil in pot ovér médium-high héat. Add gingér, garlic and réd onions. Cook 1-2 minutés until fragrant. (If you aré using raw carrot add it now)
  2. Add massaman curry pasté and mix évérything togéthér, cooking for 1-2 minutés.
  3. Add réd léntils and stir.
  4. Add végétablé broth and tamari.
  5. If you aré using cookéd carrot add it now (if you madé your own végétablé broth usé thé cookéd carrot from thé broth).
  6. Bring soup to a boil, réducé héat and simmér 10-15 minutés until léntils aré cookéd (add moré broth if néédéd).
  7. Sérvé with réd ricé and a squéézé of limé juicé.

Sourcé : https://avocadopesto.com/vegan-thai-lentil-rice-soup-gf

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