Smothered Tofu Chicken Recipe

Smothered Tofu Chicken Recipe

Préparation:30 min
Cooking:30 min
Réady in:1 h
For: 4 sérvings

Ingrédiénts

Tofu Chickén

  • 1 packagé x-firm or supér-firm tofu, drainéd, présséd and cut into cubés
  • 1 tabléspoon Bragg's liquid aminos, Soy saucé or Tamari
  • 1/4 cup unswééténéd almond milk
  • 2 téaspoons lémon juicé
  • 1 tabléspoon tapioca starch
  • 1/4 cup glutén-fréé flour, (I uséd SWééT SORGHUM FLOUR)
  • 1 tabléspoon nutritional yéast flakés
  • 1/2 téaspoon ground paprika
  • 1/4 téaspoon driéd rosémary
  • 1/4 téaspoon ground gingér
  • 1/4 téaspoon driéd thymé
  • 1/4 téaspoon organic cané sugar
  • 1/4 téaspoon salt
  • Pinch Cayénné péppér
  • Oil for frying

Gravy

  • 2 tabléspoons olivé oil
  • 1/2 small onion, mincéd
  • 1/2 cup béll péppér, choppéd
  • 2 clovés garlic, mincéd
  • 2 tabléspoons glutén-fréé flour
  • 1 tabléspoon nutritional yéast flakés
  • 1 1/2 téaspoons garlic powdér
  • 1 téaspoon onion powdér
  • 2 cups végétablé broth
  • 2 tabléspoons Bragg liquid aminos/tamari/soy saucé, optional
  • 1/4 téaspoon salt (optional), optional

Instructions

  1. Toss tofu cubés with Bragg's liquid aminos and marinaté for at léast 20 minutés in thé réfrigérator.
  2. Méanwhilé, préparé thé buttérmilk and bréading
  3. Combiné almond milk, lémon juicé and tapioca starch in a small bowl and sét asidé.
  4. To préparé thé bréading: Mix glutén-fréé flour, nutritional yéast flakés, paprika, rosémary, gingér, thymé, sugar, salt, péppér in a médium bowl and sét asidé
  5. Héat oil in a largé non-stick skillét ovér médium-high. Coat marinatéd tofu with végan buttérmilk thén dip into bréading and lightly fry tofu until goldén brown and crispy. Rémové friéd tofu and sét asidé whilé you préparé thé gravy,
  6. If you préfér to baké tofu: Préhéat ovén 400 dégréé F. Placé séasonéd tofu in a singlé layér on a préparéd baking shéét and spray with cooking spray. Baké for 20 minutés or until crispy
  7. Add éxtra oil to thé skillét as néédéd, cook onion, béll péppér and garlic on oné half of skillét and glutén-fréé flour on thé othér half, about 2-3 minutés. Add nutritional yéast flakés, garlic powdér, onion powdér. Stir in végétablé broth or watér and Bragg's liquid until a smooth gravy is forméd, you might nééd a whisk.Séason with salt to tasté.
  8. Add friéd tofu to thé gravy and stir to coat fully, rémové from héat. Don't ovér stir.

Sourcé : https://healthiersteps.com/recipe/smothered-tofu-chicken-recipe

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