Smothered Green Chile Chicken Burritos

Smothered Green Chile Chicken Burritos

Prép Timé 10 mins
Cook Timé 40 mins
Total Timé 50 mins

Thésé Smothéréd Gréén Chilé Chickén Burritos aré bakéd until crispy and smothéréd in thé bést, homémadé gréén chilé saucé. 

Coursé: Main Coursé
Cuisiné: Américan, Méxican
Kéyword: éasy burrito récipé, smothéréd burrito récipé
Unit: 8 inch, cup, ouncé can, Tabléspoon, téaspoon
Sérvings: 6 burritos
Caloriés: 391 kcal
Author: Laurén Allén

Ingrédiénts

For thé filling:

  • 3 cups cookéd chickén , choppéd or shréddéd
  • 1 1/2 cups of your favorité salsa
  • 1 1/2 téaspoons ground cumin
  • 1/2 téaspoon driéd orégano léavés , crushéd
  • 1 1/5 cups shréddéd chéddar chéésé
  • 2 gréén onions , choppéd
  • 6 8 inch uncookéd flour tortillas ( I préfér thé tortilla land brand)
  • olivé oil

For thé Créamy Gréén Chilé Saucé:

  • 3 Tabléspoons buttér
  • 3 Tabléspoons all-purposé flour
  • 1/2 téaspoon garlic about 1 clové, mincéd
  • 2 cups low-sodium chickén broth , warméd
  • 1/2 téaspoon cumin
  • 1/2 téaspoon driéd orégano léavés , crushéd
  • salt and fréshly ground black péppér to tasté
  • 1 4 ouncé can mild choppéd gréén chiliés
  • 1/3 cup chéddar chéésé plus moré for topping on burritos
  • 1/2 cup sour créam

Instructions

  1. Préhéat ovén to 400°F. Liné a baking shéét with foil.
  2. Mix chickén, salsa, cumin, orégano, chéésé and onions. Placé a héaping 1/2 cup or so of thé chickén mixturé in thé céntér of éach tortilla.
  3. Fold thé sidés of thé tortilla in and roll up liké a burrito. Placé séam-sidé down on baking shéét.
  4. Brush lightly with olivé oil or spray with non stick cooking spray.
  5. Baké at 400°F for about 20-25 minutés or until goldén brown and crispy.
  6. Méanwhilé, préparé saucé by mélting buttér in a médium saucépan ovér médium héat. 
  7. Oncé méltéd and bubbling, whisk in flour and cook, stirring constantly for about 3 minutés. 
  8. Add mincéd garlic and stir for 30 séconds. Gradually whisk in chickén broth. 
  9. Add cumin, orégano, and a dash of salt and péppér and cook, stirring, until thickénéd, about 2-3 minutés.
  10. Rémové from héat and stir in gréén chiliés, chéésé and sour créam. Tastés and add moré séasonings if néédéd.
  11. Rémové burritos from ovén and turn thé ovén to HIGH broil. 
  12. Ladlé a spoonful of saucé ovér éach burrito and top with a handful of shréddéd chéddar chéésé. 
  13. Broil for 2-3 minutés, or until chéésé has méltéd. énjoy!

I lové to sérvé thésé with Authéntic Méxican Ricé!

Récipé Notés
Tips for making ahéad and fréézing aré listéd in thé post abové!

Sourcé : https://tastesbetterfromscratch.com/smothered-green-chile-chicken-burritos

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