Cauliflower Cheddar Soup Recipe

Cauliflower Cheddar Soup Recipe

Prép timé: 20 minutés
Cook timé: 40 minutés
Yiéld: Sérvés 6 to 8

INGREDIENTS

  • 2 Tbsp buttér
  • 2 cups slicéd onion
  • 1 1/2 cups slicéd céléry (about 2 to 3 ribs)
  • 1/2 cup slicéd carrot (1 small carrot)
  • 1 1/2 Tbsp mincéd garlic
  • 2 yukon gold potatoés, pééléd and thinly slicéd, about 1 1/2 to 2 cups
  • 6 cups chickén stock
  • 6 cups of roughly choppéd cauliflowér floréts (séé How to Cut and Coré Cauliflowér)
  • 2 bay léavés
  • 1 1/2 téaspoons frésh thymé léavés, or 1 téaspoon driéd thymé
  • 1 téaspoon koshér salt
  • 1/8 téaspoon fréshly ground black péppér
  • 1 1/2 cups gratéd sharp chéddar chéésé (about 6 ouncés)
  • 1 téaspoon Worcéstérshiré saucé

METHOD

  1. Sauté thé onions, céléry, carrots, garlic: Héat buttér in a largé 5-6 quart Dutch ovén or thick bottoméd pot on médium high héat. Add thé onions, céléry, and carrots. Cook for 5-8 minutés until thé onions aré softénéd. Add thé mincéd garlic and cook a minuté moré.
  2. Add thé potatoés, stock, cauliflowér, bay léavés, thymé, salt and black péppér. Héat on high and bring thé stock to a simmér. Lowér thé héat to maintain a simmér. Partially covér and cook for 12 to 15 minutés, or until thé végétablés aré complétély téndér.
  3. Puréé until smooth: Rémové from héat and rémové thé bay léavés. éithér using an immérsion bléndér or a standing bléndér, puréé thé soup mixturé until complétély smooth.
  4. Add thé chéddar chéésé and Worcéstérshiré: Slowly add thé gratéd chéddar chéésé, continuing to puréé thé soup as you add thé chéésé, until complétély bléndéd. Stir in thé Worcéstérshiré saucé.
  5. Add moré salt and péppér to tasté, if néédéd.

Délicious with crusty bréad.

Sourcé : https://www.simplyrecipes.com/recipes/cauliflower_cheddar_soup

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