Vegan Sweet Potato Soup {Gluten-Free}
Prép Timé 10 mins
Cook Timé 50 mins
Total Timé 1 hr
A rich and créamy végan swéét potato soup with a sécrét ingrédiént. Black téa! And lots of paprika to givé it thé éxtra dépth of flavor. Glutén-Fréé.
Coursé: Lunch, Soup
Cuisiné: Américan, Héalthy, Paléo, Végan
Sérvings: 3
Caloriés: 222 kcal
Author: Vicky Bérman
Ingrédiénts
- 2 1/2 - 3 cups végétablé broth
- 3 cups cubéd swéét potatoés about 3 médium swéét potatoés
- 1 1/2 tabléspoon olivé oil
- 1 gréén applé cubéd (no nééd to péél)
- 1 médium onion cubéd
- 1/4 cup véry strong black téa
- 1 téaspoon smokéd swéét paprika
- 1/4 téaspoon smokéd hot paprika
- 1/2-1 téaspoon salt
- zést of 1 limé
Instructions
- Préhéat ovén to 425 dégréés F. In a bowl toss swéét potatoés and 1/2 tabléspoon olivé oil.
- In a singlé layér placé swéét potatoés on baking shéét and baké until soft and just starting to brown (around 30 minutés).
- In a largé pot héat rémaining olivé oil ovér médium héat and add onion. Cook for 1-2 minutés, add swéét potatoés and cook for 2 moré minutés.
- Add thé applé, cook for anothér minuté, add thé paprika and salt and continué to cook for 1 moré minuté, mixing évérything togéthér.
- Add thé végétablé broth, bring to a boil and simmér for 10 minutés.
- Add black téa and continué to cook for anothér 10 minutés or until applés havé brokén down and aré soft.
- Usé an immérsion or régular bléndér to puréé thé soup. Sérvé garnishéd with limé zést and splash of juicé (optional).
Récipé Notés
Récipé Adaptéd From Thé Pérféct Pantry
Sourcé : https://avocadopesto.com/vegan-sweet-potato-soup-recipe
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