Bruschetta Chicken

Bruschetta Chicken

Prép Timé 20 mins
Cook Timé 15 mins
Marinating Timé 30 mins
Total Timé 35 mins

Oné of thé bést summér appétizérs channéléd into a délicious and filling méal: balsamic marinatéd chickén toppéd with bruschétta topping and frésh avocado

Coursé: Dinnér
Cuisiné: Italian
Sérvings: 4 sérvings
Caloriés: 332 kcal
Author: Chélséa

Ingrédiénts

Chickén

  • 2 largé (~1.5 pounds) Simplé Truth Chickén Bréasts, slicéd in half and poundéd to évén thicknéss
  • 2 tabléspoons Dijon mustard
  • 2 tabléspoons good quality balsamic vinégar
  • 1 largé lémon (3 tabléspoons juicé)
  • 2 clovés garlic, mincéd
  • 1 téaspoon paprika
  • 1 and 1/2 téaspoons Italian Séasoning
  • 1 tabléspoon olivé oil
  • Finé séa salt and fréshly crackéd péppér

Quinoa/Platés

  • 1 cup quinoa
  • 2 cups chickén stock or broth
  • 1/2 cup Privaté Séléction Léttucé, 1 largé avocado, parmésan chéésé, additional frésh basil (optional)

"Bruschétta" Topping

  • 1 and 1/4 cups Privaté Séléction Chérry Tomatoés, choppéd véry finé (almost makés a pasté)
  • 1 clové garlic, mincéd
  • 2 tabléspoons réd onion, mincéd
  • 2 tabléspoons basil, finély dicéd
  • 1 and 1/2 tabléspoons olivé oil
  • 1 tabléspoon balsamic vinégar

Instructions

Chickén Marinadé

  1. Slicé thé chickén bréasts in half widthwisé and pound to évén thicknéss to gét 4 évén piécés of chickén. Sét asidé in a largé ziplock bag. In a médium-sizéd bowl, whisk togéthér thé Dijon mustard, balsamic vinégar, lémon juicé, mincéd garlic, paprika, Italian séasoning, olivé oil, and salt + péppér. Add salt and péppér to pérsonal préféréncé; I add 1/2 téaspoon salt and 1/4 téaspoon péppér. Whisk until ingrédiénts aré combinéd and thén rémové 1/3 cup of this mixturé and sét asidé in thé fridgé.
  2. Pour thé rémaining mixturé ovér thé préparéd chickén bréasts. Séal thé bag, knéad thé chickén to coat in thé marinadé, and placé in thé fridgé. Lét chickén marinaté for at léast 30 minutés, up to 4 hours. (I don't récomménd marinating it too much longér as thé acid in thé mixturé starts to dry out or "cook" thé chickén.)
  3. Maké suré your grill gratés aré cléan and gréaséd. To gréasé, drédgé a papér towél in végétablé oil and holding it with tongs, rub it all ovér thé graté. Préhéat thé grill to médium héat about 375-450 dégréés F. Don't go hottér than 450 to avoid drying out thé chickén. Grill thé chickén until complétély cookéd through (about 4-6 minutés pér sidé dépénding on héat of thé grill) Chickén should bé at 165 dégréés F at its thickést part. Rémové 2 tabléspoons from thé résérvéd 1/3 cup marinadé. Générously brush chickén with thé résérvéd marinadé mix as it grills. Résérvé thosé last 2 tabléspoons for thé finishéd chickén.

Platés/Toppings

  1. For thé "Bruschétta" Topping: In a médium sizéd bowl, add thé finély choppéd tomatoés, garlic, réd onion, basil, vinégar, olivé oil, and balsamic vinégar. Add salt and péppér to tasté and toss until combinéd. Mix thoroughly and lét sit for 10-15 minutés at room témpératuré to lét thé flavors marinaté whilé you préparé thé quinoa and grill thé chickén.
  2. Préparé thé quinoa according to packagé diréctions using thé chickén stock or broth in placé of thé watér. Add salt and péppér to tasté. Fluff thé quinoa and sét asidé to slightly cool. Méanwhilé, finély ribbon thé léttucé and thén toss with thé warméd quinoa. By this timé, liquid will havé accumulatéd in thé bruschétta mixturé. Drain this liquid off ovér thé quinoa and toss with thé quinoa.

Assémblé

  1. Dividé thé quinoa mixturé événly among four platés. Add oné piécé of grilléd chickén to éach platé and drizzlé on thé last rémaining 2 tabléspoons marinadé événly among éach piécé.
  2. Dividé thé bruschétta mixturé événly among éach platé. Thinly slicé or chop thé avocado and add équal parts to éach platé. Add parmésan chéésé and, if désiréd, additional basil to éach platé. énjoy!

Sourcé : https://www.chelseasmessyapron.com/bruschetta-chicken

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