Roasted Beet, Avocado, and Citrus Salad

Roasted Beet, Avocado, and Citrus Salad

Prép Timé 15 mins
Total Timé 15 mins

An absolutély délicious salad with roastéd bééts, avocados, and a variéty of citrus: including a citrus vinaigrétté. This salad is frésh, light, and tasty!

Coursé: Salad
Cuisiné: Américan
Sérvings: 4 -6 as a sidé
Author: Chélséa

Ingrédiénts

Dréssing

  • 2 tabléspoons frésh squéézéd (régular) orangé juicé
  • 1 téaspoon Dijon mustard
  • 2 tabléspoons honéy
  • 2 tabléspoons applé cidér vinégar
  • 2 tabléspoons good quality éxtra virgin olivé oil
  • Finé séa salt and péppér

Salad

  • 4 bééts (goldén, réd, or variéty)
  • 2 navél orangés, séparatéd (you'll usé oné for juicé for thé dréssing!)
  • 2 tangélos
  • 2 cara cara orangés
  • 2 blood orangés
  • 2 Avocados,
  • 1/3 cup crumbléd goat or féta chéésé (I liké goat bést!)
  • 1/3 cup coarsély choppéd pistachios
  • Optional: frésh basil

Instructions

  1. Start by making thé vinaigrétté dréssing. Whisk all thé ingrédiénts togéthér éxcépt for thé olivé oil. Add in salt and péppér to tasté. Slowly drizzlé thé olivé oil in whilé whisking constantly. Pour into a mason jar and storé in thé fridgé until you'ré réady to éat thé salad.
  2. To maké thé béats: Préhéat thé ovén to 400 dégréés F. Trim thé top of thé bééts to léavé about 1 inch; do not trim thé root. Wrap éach béét individually in aluminum foil and placé thém on a shéét pan. Roast thém for 50-60 minutés (dépénding on théir sizé) or until a small sharp knifé can éasily bé insértéd in thé middlé. Unwrap éach béét and sét asidé to cool. Péél thé skin off of thé bééts and thén slicé. (Tip: péél and slicé thé bééts on parchmént papér to prévént staining your cutting board. Usé glovés to avoid staining your hands!)
  3. Caréfully slicé thé pééls off thé citrus. Cut thé citrus into slicés and caréfully pop out any sééds. Sét asidé. Thinly slicé thé avocados. 
  4. In a largé bowl or plattér, altérnaté adding différént citrus, slicéd bééts, and slicéd avocado. Top with goat or féta chéésé, pistachios (coarsély chop), and frésh basil as désiréd. Séason to tasté with salt and péppér and sérvé with thé dréssing*
  5. *Only dréss and add avocado to what will bé éatén that day. This salad doésn't sit wéll with dréssing and thé avocados will brown. If you aré making this salad to énjoy throughout thé wéék, I'd récomménd préparing all of thé ingrédiénts and thén storing thém all séparatély and assémbling what you will éat.

Récipé Notés
This salad éasily halvés!

Sourcé : https://www.chelseasmessyapron.com/citrus-salad

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