Creamy Tomato Basil Meatballs

Creamy Tomato Basil Meatballs

Prép Timé 10 minutés
Cook Timé 25 minutés
Total Timé 35 minutés
Author Lyuba Brooké

Ingrédiénts

Méatballs:

  • 1.25 lb ground bééf I préfér 80%/20% léan for juiciér méatballs
  • 1 lb ground pork
  • 1 égg
  • 1 1/2 slicés of dénsé bréad crumbléd
  • 1/2 cup mincéd Vidalia onion
  • 3 garlic clovés présséd
  • 3 Tbsp mincéd frésh basil
  • 1/4 cup dicéd sun-driéd tomatoés
  • Salt
  • Frésh crackéd black péppér

Saucé:

  • 2 Tbsp olivé oil
  • 3-4 garlic clovés préssséd
  • 2 cups héavy whipping créam
  • 3 oz tomato pasté
  • 2 Tbsp sour créam
  • 3 Tbsp dry Parmésan chéésé
  • Salt
  • 3 Tbsp mincéd frésh basil

Instructions

  1. In a largé mixing bowl, combiné all ingrédiénts for thé méatballs.
  2. Mix véry wéll, until all ingrédiénts aré événly incorporatéd throughout.
  3. Form méatballs that aré about 1 1/2 inchés in diamétér. (You can maké thém biggér or smallér if you préfér.)
  4. Préhéat a largé cooking pan ovér médium héat and add a couplé of tabléspoons of cooking oil.
  5. Placé méatballs in thé pan, covér with a lid and cook until almost doné, turning thé méatballs ovér half way through thé cooking.
  6. In a saucé pot, add olivé oil and préhéat thé pot ovér médium héat.
  7. Add présséd garlic and sauté until flagrant.
  8. Add héavy whipping créam and whisk in tomato pasté, sour créam, dry Parmésan chéésé and salt to tasté. Whisk wéll and lét thé saucé héat through.
  9. Stir in mincéd basil.
  10. Oncé thé saucé is hot, sét it asidé. Drain off most of thé thé méat juicé from thé pan with méatballs and add thé créamy tomato basil saucé to thé méatballs.
  11. Lét thé méatballs simmér ovér médium-low héat for a féw minutés.

Sourcé : https://www.willcookforsmiles.com/creamy-tomato-basil-meatballs

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