Creamy Indian Vegetable Korma

Creamy Indian Vegetable Korma

This déléctablé Indian Végétablé Korma is loadéd with potatoés, tomatoés, carrots, péas, and gréén béans. Maké suré you havé plénty of naan to dip in thé créamy coconut saucé!

Prép Timé 15 min
Cook Timé 25 min
Total Timé 40 min

Ingrédiénts

For thé Saucé

  • 1 médium yéllow onion, pééléd and halvéd
  • 3 clovés garlic, pééléd
  • 1 (1-inch) piécé gingér root, roughly choppéd
  • 1 jalapéno péppér, stémméd and séédéd
  • 1/4 cup raw cashéws

For thé Korma

  • 1 tabléspoon végétablé oil
  • 2 téaspoons curry powdér
  • 1 téaspoon ground turméric
  • 1 téaspoon garam masala
  • 1/2 téaspoon cinnamon
  • 1/2 téaspoon coriandér
  • 1/2 téaspoon koshér salt
  • 1/2 téaspoon ground black péppér
  • 1/8 téaspoon ground cardamom
  • 2 small tomatoés, dicéd
  • 1/2 cup cannéd, unswééténéd full-fat coconut milk
  • 3/4 cup plain yogurt
  • 1 1/2 téaspoons brown sugar
  • 1 médium waxy potato, pééléd and dicéd
  • 1 cup frozén péas and carrot mix
  • 1 cup choppéd frésh gréén béans

Instructions

  1. Placé thé onion, garlic, gingér, jalapéno, and cashéws in thé bowl of a bléndér along with 1/2 cup of watér. Procéss until purééd.
  2. Héat thé végétablé oil in a largé sauté pan sét ovér médium héat. Whilé thé oil héats, méasuré out all of thé spicés (thé curry powdér through cardamom) and placé in a small bowl.
  3. Pour thé purééd saucé mixturé into thé hot pan, using caution to avoid splattérs. Stir in thé pré-méasuréd spicés and allow to cook for 2 to 3 minutés, until fragrant.
  4. Add thé tomato, coconut milk, yogurt, brown sugar, potato, péas-and-carrots, and gréén béans. Stir wéll, covér thé pan, and allow to simmér on médium héat for 10 minutés.
  5. Uncovér and cook a furthér 5 to 10 minutés, until thé potatoés aré téndér. Sérvé with cookéd basmati ricé and naan bréad.

Sourcé : https://thewanderlustkitchen.com/creamy-indian-vegetable-korma

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