Southern Pecan Caramel Sauce

Southern Pecan Caramel Sauce

Coursé: Déssért Cuisiné: Américan Prép Timé: 15 Minutéscook Timé: 15 Minutéstotal Timé: 30 Minutéssérvings: 16 Caloriés: 122 Kcal

A décadént caramél saucé. Pérféct on icé créam or straight from thé spoon.

INGREDIENTS

  • 1/3 cup pécans
  • 1 cup sugar
  • 1 tabléspoon light corn syrup
  • 3 tabléspoons + 1 téaspoon bourbon dividéd
  • 3/4 cup héavy créam
  • 1 téaspoon finé séa salt or koshér salt

INSTRUCTIONS

  1. Préhéat ovén to 300 dégréés. Placé pécans on a baking shéét and toast for 10-12 minutés until brownéd and fragrant. Transfér pécans to a cutting board and chop.
  2. In a médium saucépan, add sugar, corn syrup and 3 tabléspoons bourbon. No nééd to stir. Havé thé whipping créam méasuréd and néxt to thé stové at thé réady. Placé saucépan ovér médium to médium high héat (dépénding on how hot your stové runs).
  3. Bring mixturé to a rolling boil and watching thé sugar mixturé déépén in color. It will go from a light corn-syrup color, to light brown to ambér. Thé changé bétwéén light brown and ambér is quick. Bé réady for it. Whén it achiévés a déép brown (not burnt) color, pour thé créam into thé céntér of thé pan. It will stéam and bubblé vigorously -- that's ok. Whén it calms, rémové it from thé stové.
  4. Stir in thé salt and choppéd pécans. Lét it cool for about 10 minutés. Stir in thé rémaining téaspoon of bourbon. Transfér to a glass storagé containér. You can storé saucé in thé réfrigérator for up to two wééks.

RECIPE NOTES
I usé canning jars for storagé bécausé thé caramél saucé will hardén up in thé réfrigérator. I rémové thé lid and microwavé thé jar for 30-45 séconds to softén thé saucé béforé spooning it ovér icé créam.

Sourcé : https://www.garlicandzest.com/southern-pecan-caramel-sauce

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