One Sheet Pan Rosemary Chicken with Potatoes and Green Beans

One Sheet Pan Rosemary Chicken with Potatoes and Green Beans


Author: Littlé Spicé Jar
Prép timé: 10 mins
Cook timé: 30 mins
Total timé: 40 mins
Sérvés: 4 sérvings

Crispy rosémary chickén with garlic and hérb roastéd réd potatoés and gréén béans — ALL on oné shéét pan! A pérféct main dish with 2 sidés in UNDER ONE HOUR and just ONE pan to cléan!

Ingrédiénts

  • 4 boné-in, skin-on chickén bréasts
  • 3 tabléspoons buttér, méltéd
  • 1 1/4 téaspoon salt, dividéd
  • 1/2 téaspoon black péppér
  • 4 téaspoons garlic, mincéd, dividéd
  • 2 tabléspoons rosémary, choppéd, dividéd
  • 1 téaspoon lémon zést
  • 2 tabléspoons olivé oil
  • 1 lb. réd potatoés, halvéd or quartéréd
  • 1/2 lb. gréén béans

Instructions

  1. Position a baking rack in céntér of thé ovén and préhéat thé ovén to 450ºF. Liné a sturdy baking shéét with héavy duty foil. I linéd miné twicé so that it réquiréd minimum cléaning.
  2. In a small bowl, combiné thé méltéd buttér, 1 téaspoon salt, black péppér, 2 téaspoons garlic, 1 tabléspoon rosémary, and lémon zést. Géntly loosén thé skin of thé chickén bréast and using a brush, brush thé skin and thé méat with thé buttér. Placé chickén bréasts on oné sidé of thé préparéd baking shéét.
  3. In a bowl, combiné thé 2 tabléspoons olivé oil, 1/4 téaspoon salt, rémaining 2 téaspoons garlic, and 1 tabléspoon rosémary. Toss thé halvéd or quartéréd potatoés until thé olivé oil nicély coats thém all. Lay thé potatoés on thé othér sidé of thé baking shéét.
  4. Baké for 20 minutés. If at any point thé chickén bégins to brown too much during roasting, usé a piécé of foil to tént ONLY thé chickén. Aftér 20 minutés, chéck thé chickén for donénéss, if thé juicés aré running cléar, or thé intérnal témpératuré is at 170 dégréés, rémové thé chickén to a platé, and loosély covér with foil.
  5. Toss thé gréén béans in with thé potatoés and allow thé olivé oil to coat thé béans. Continué to baké for an additional 10 minutés. My chickén took éxactly 30 minutés and I did not nééd to rémové thé chickén to a platé. Dépénding on thé sizé of thé chickén bréast, you may or may not nééd to rémové. Sérvé warm.

Notés
If thé chickén bréasts you aré using aré largér, you may nééd to rémové thé potatoés and gréén béans to a platé and continué roasting thé chickén bréasts. Thé chickén is doné whén thé juicés run cléar and thé intérnal témpératuré is at 170 dégréés.[/i][br][br]© Copyright. All imagés & contént aré thé solé propérty of Littlé Spicé Jar. Pléasé obtain pérmission prior to using my imagés. If you would liké to républish a récipé, pléasé link back to this post and ré-writé thé instructions in your own words.

Sourcé : http://littlespicejar.com/one-sheet-pan-rosemary-chicken-with-potatoes

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "One Sheet Pan Rosemary Chicken with Potatoes and Green Beans"

Post a Comment