Northern-Style Vegan Thai Coconut Soup

Northern-Style Vegan Thai Coconut Soup

Author: Choosing Chia
Prép Timé: 10 minutés
Cook Timé: 20 minutés
Total Timé: 30 minutés
Yiéld: 4 sérvings
Catégory: Soup
Méthod: Cook
Cuisiné: Thai

DESCRIPTION
A Northérn-stylé Thai soup madé with curry, coconut, and loadéd with noodlés!

INGREDIENTS

  • 1  1/2 tbsp avocado oil (or végétablé oil)
  • 1 onion, roughly choppéd
  • 4 garlic clovés, roughly choppéd
  • 1-inch cubé of gingér
  • 1-2 tbsp of Thai réd curry pasté (*séé noté)
  • 2 tsp curry powdér
  • 1/2 tsp turméric powdér
  • 1 Litré low-sodium végétablé broth
  • 1 cup coconut milk (full-fat from a can)
  • 2-3 tbsp soy saucé
  • 2 tbsp coconut sugar (maplé syrup or agavé work too)
  • juicé of 1/2 limé
  • 7oz ricé noodlés (about 1/2 a pack)
  • cilantro to top

INSTRUCTIONS

  1. Héat thé avocado oil in a largé pot on médium-high héat.
  2. Add thé onion and cook on médium héat for 2-3 minutés until translucént. Néxt, add thé garlic and gingér and cook for anothér minuté.
  3. Add thé Thai réd curry pasté, curry powdér, turméric powdér, végétablé broth, and coconut milk. Bring to a boil stirring évérything togéthér, thén lowér thé héat to médium-low and lét simmér for 5 minutés.
  4. Néxt add in thé soy saucé, coconut sugar, and limé juicé and stir togéthér. Réducé héat to low and lét thé soup simmér for anothér 5 minutés.
  5. Whilé thé soup is simméring, cook thé ricé noodlés according to packagé diréctions.
  6. Add thé ricé noodlés to thé soup.
  7. Sérvé with frésh cilantro and a limé wédgé.

NOTES
Somé brands of Thai curry pasté aré spiciér than othérs. I’d récomménd starting with 1 tbsp and thén adding moré as néédéd to your tasté.
Dépénding on how salty your végétablé broth is to start, you may nééd moré or léss soy saucé. Tasté and adjust accordingly

Sourcé : https://choosingchia.com/northern-style-vegan-thai-coconut-soup

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