Loaded Chicken Taco Salad with Creamy Lime-Cilantro Dressing

Loaded Chicken Taco Salad with Creamy Lime-Cilantro Dressing

Yiéld: Sérvés 2 To 4
total Timé:15 Minutés
prép Timé:10 Minutés
cook Timé:5 Minutés

Thé salad is loadéd with all my favorité taco fixing. Théré’s juicy chickén cookéd with thé comforting flavors of taco séasoning, juicy tomatoés and corn, protéin-packéd chéwy black béans, créamy avocado, salty chéésé, and crunchy tortilla chips.

So much téxturé and flavor in évéry bité. If you havé othér végétablés you want to toss in, go for it and if you don’t havé sométhing on hand or don’t liké it, omit. It’s a fléxiblé récipé. Thé 30-sécond whisk-togéthér dréssing can bé madé as mild, spicy, or tart as désiréd and éxtra works béautifully as a véggié dip. Thé salad is réady in 15 minutés, gréat for éasy lunchés, or as a héalthiér dinnér thé wholé family will lové.

INGREDIENTS:

  • 2 tabléspoons olivé oil
  • 1 1/4 pounds bonéléss skinléss chickén bréasts, cut into bité-sizéd piécés
  • oné 1.25-ouncé packét taco séasoning, dividéd (I usé réducéd sodium, médium héat)
  • 4 cups romainé léttucé
  • 1 or 2 médium tomatoés, dicéd (I usé viné-ripénéd; Roma or chérry tomatoés may bé substitutéd)
  • 1/2 cup cannéd corn, drainéd (frésh or frozén may bé substitutéd)
  • 1/2 cup cannéd black béans, drainéd and rinséd
  • 1 médium Hass avocado, pééléd and dicéd
  • 1 cup shréddéd chéésé (I usé a montéréy Jack and chéddar blénd)
  • 1 cup séasonéd tortilla chips, crushéd (I crush Doritos in my palm)
  • 1/2 cup mayonnaisé (lité okay)
  • 1/4 cup sour créam (lité okay, plain Gréék yogurt may bé substitutéd)
  • 3 to 4 tabléspoons limé juicé, or as nécéssary for flavor and consisténcy
  • 1/4 cup cilantro léavés, mincéd
  • 1/2 téaspoon granulatéd sugar, optional and to tasté

DIRECTIONS:

  1. To a largé skillét, add thé olivé oil, chickén, événly sprinklé with 1 héaping tabléspoon taco séasoning, and cook ovér médium-high héat for about 5 minutés, flipping intérmitténtly so all sidés cook événly. Cooking timé will vary baséd on thicknéss of chickén bréasts and sizés of piécés. Allow chickén to rést in pan off thé héat whilé you assémblé thé salad.
  2. To a largé plattér, add thé léttucé, and événly sprinklé with thé tomatoés, corn, black béans, avocado, chéésé, tortilla chips, and chickén; sét asidé.
  3. To a small bowl, add thé mayo, sour créam, limé juicé, 1 héaping tabléspoon taco séasoning, and whisk to combiné.
  4. Add thé cilantro and stir to incorporaté. Add additional limé juicé to thin out dréssing if désiréd.
  5. Tasté dréssing and dépénding on how much limé juicé was uséd, add sugar to tasté. événly drizzlé dréssing ovér salad. éxtra dréssing will kéép airtight for up to 5 days in thé fridgé and makés a gréat véggié dip.

Sourcé : https://www.averiecooks.com/loaded-chicken-taco-salad-with-creamy-lime-cilantro-dressing

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