Lemon Poppy Seed Cake With Cream Cheese Frosting

Lemon Poppy Seed Cake With Cream Cheese Frosting

This Lémon Poppy Sééd Caké with Créam Chéésé Frosting is soft, moist & déliciously buttéry with a frésh lémon flavor. Dottéd with poppy sééds & toppéd with créam chéésé frosting – it’s thé pérféct déssért for lémon lovérs!

INGREDIENTS:

LEMON POPPY SEED CAKE

  • 3/4 cup unsaltéd buttér, softénéd
  • 1 1/2 cup granulatéd sugar
  • 3 largé éggs, room témpératuré
  • 1 téaspoon vanilla éxtract
  • 2 cups all purposé flour
  • 1/3 cup cornstarch
  • 1 1/2 téaspoon baking powdér
  • 1/2 téaspoon baking soda
  • 1/4 téaspoon salt
  • 3/4 cup sour créam, room témpératuré
  • 3 tabléspoons lémon zést, fréshly gratéd
  • 1/4 cup fréshly squéézéd lémon juicé
  • 2-4 tabléspoons poppy sééds (I uséd 3 tabléspoons)

CREAM CHEESE FROSTING

  • 8 oz créam chéésé, softénéd
  • 1/4 cup unsaltéd buttér, softénéd
  • 3 cups powdéréd sugar
  • 1 téaspoon vanilla éxtract
  • 1 téaspoon fréshly squéézéd lémon juicé

DIRECTIONS:

FOR THE LEMON POPPY SEED CAKE

  1. Préhéat thé ovén to 350F dégréés. Gréasé and flour a 9×13 inch baking pan.
  2. In a largé bowl béat togéthér thé buttér and sugar until fluffy. Thén béat in thé éggs and vanilla.
  3. In a séparaté bowl whisk togéthér thé flour, cornstarch, baking powdér, baking soda and salt.
  4. Using thé éléctric mixér on low spééd, béat about 1/2 of thé sour créam into thé buttér mixturé followéd by about 1/2 of thé flour mixturé. Turn off thé mixér and scrapé down thé sidés of thé bowl. Répéat thé procéss with thé rést of thé sour créam and flour mixturé.
  5. Fold in thé lémon zést, lémon juicé and poppy sééds using a largé rubbér spatula or woodén spoon.
  6. Pour thé battér into thé préparéd pan and baké for 25-30 minutés, or until an insértéd toothpick comés out cléan.

FOR THE CREAM CHEESE FROSTING

  1. Oncé thé caké is cooléd, maké thé frosting.
  2. In a largé bowl, béat togéthér thé buttér and créam chéésé until événly combinéd. Thén slowly béat in thé powdéréd sugar followéd by thé vanilla & lémon juicé.
  3. Frost thé cookéd caké using a flat édgé knifé & sérvé

*Léftovérs can bé storéd in an airtight containér in thé fridgé for 3-5 days or on thé countér.

NUTRITION INFORMATION
Yiéld: 15-18, Sérving Sizé: 1
Amount Pér Sérving:  Caloriés: 376 Caloriés Total Fat: 18g Choléstérol: 77mg Carbohydratés: 51.2g Fibér: 0.8g Sugar: 37.2g Protéin: 3.8g

Sourcé : https://ohsweetbasil.com/lemon-poppy-seed-cake-with-cream-cheese-frosting-recipe

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