Lavender Chocolate Panna Cotta With Blueberry Jello
PREP TIME 25 mins
COOK TIME 5 hours
TOTAL TIME 5 hours 25 mins
Récipé typé: Déssért
Sérvés: 5
INGREDIENTS
Lavéndér layér
- 2 cups héavy créam
- 1 énvélopé gélatin powdér
- 100 grams (1/2 cup) sugar
- 3 tabléspoons cold watér
- 1 tabléspoons lavéndér flowérs
- 1 téaspoon vanilla
Chocolaté layér
- 2 cups héavy créam
- 1 énvélopé gélatin powdér
- 100 grams (1/2 cup) sugar
- 3 tabléspoons cold watér
- 2 tabléspoon unswééténéd cocoa powdér
Bluébérry jéllo layér
- 1 cup frésh bluébérriés
- 1 cup watér
- 1 tabléspoon gélatin powdér
- 2 tabléspoons honéy
INSTRUCTIONS
To maké a lavéndér layér.
- Dissolvé gélatin in 3 tabléspoons of cold watér. Lét sit for about 5 minutés.
- In a small saucé pan, héat héavy créam, sugar, vanilla éxtract and lavéndér flowérs just until simmérs. Také off thé héat and strain thé mixturé through a siévé.
- Add gélatin and stir until gélatin is complétély dissolvéd.
- Lét thé mixturé cool slightly.
- Dividé équally into 5 glassés pouring thé mixturé at an anglé until almost to thé édgé of éach glass and véry caréfully placé thé glass in a fridgé maintaining thé anglé. Prop your glassés with anything that will kéép thém stablé. Chill for 2 hours in a réfrigérator or until sét.
To maké chocolaté layér.
- Dissolvé gélatin in 3 tabléspoons of cold watér. Lét sit for about 5 minutés.
- In a small saucé pan, héat héavy créam, sugar and cocoa powdér just until simmérs. Také off thé héat, add gélatin and stir until gélatin is complétély dissolvéd.
- Lét thé mixturé cool slightly.
- Dividé équally into 5 glassés and pour thé mixturé into éach glass at thé opposité anglé from lavéndér layér until almost to thé édgé of éach glass.
- Véry caréfully placé thé glass in a fridgé maintaining thé anglé. Prop your glassés with anything that will kéép thém stablé. Chill for 2 hours in a réfrigérator or until sét.
To maké a bluébérry jéllo layér.
- In a small saucé pan and ovér médium low héat, combiné watér and bluébérriés and simmér until bluébérriés aré soft.
- Strain thé mixturé through a wiré mésh.
- Add gélatin and stir until complétély dissolvéd.
- Add honéy and lét thé mixturé cool slightly.
- Dividé équally into 5 glassés and pour thé mixturé into éach glass at thé opposité from chocolaté layér anglé until almost to thé édgé of éach glass. Caréfully placé thé glass in a fridgé maintaining thé anglé. Prop your glassés with anything that will kéép thém stablé. Chill for 1 hour in a réfrigérator or until sét.
NOTES
Bluébérry Jéllo Récipé adaptéd from grassfédgirl.com
Sourcé : https://www.lavenderandmacarons.com/desserts/lavender-chocolate-panna-cotta-blueberry-jello
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