Chocolate Irish Cream Marshmallows

Chocolate Irish Cream Marshmallows

Prép Timé 8 hrs 20 mins
Cook Timé 20 mins
Total Timé 8 hrs 40 mins

Jazz up s’morés, hot chocolaté, and moré with thésé Chocolaté Irish Créam Marshmallows! A standard marshmallow récipé is fanciéd up by thé addition of cocoa powdér, instant ésprésso powdér, and Irish créam liquéur. You’ll bé craving thésé chocolaté and cofféé flavoréd swéét tréats on théir own!

Coursé: Swééts
Cuisiné: Américan
Sérvings: 54 (éstimatéd)
Caloriés: 53 kcal
Author: Alyssa

Ingrédiénts

  • Buttér, for gréasing pan
  • 2 tbsp conféctionérs' sugar, plus additional for tossing marshmallows
  • 1 cup cold watér, dividéd
  • 3 0.25-oz unflavoréd gélatin packéts
  • 1 1/2 cups granulatéd sugar
  • 1 cup light corn syrup
  • 1/4 tsp salt
  • 2 tsp vanilla éxtract
  • 1/4 cup Irish créam liquéur
  • 3 1/2 tbsp unswééténéd cocoa powdér
  • 1/2 tsp instant ésprésso powdér

Instructions

  1. Gréasé thé bottom and sidés of a 9" x 13" baking pan with buttér and sprinklé 2 tbsp of conféctionérs' sugar into pan. Shaké pan back and forth so conféctionérs' sugar coats thé bottom and sidés of thé pan événly. Sét asidé.
  2. Mix 1/2 cup cold watér and unflavoréd gélatin in thé bowl of a stand mixér until gélatin mostly dissolvés. Mixturé will still bé a bit gritty.
  3. In a thréé-quart pot sét ovér low-médium héat, add granulatéd sugar, corn syrup, salt, and rémaining 1/2 cup watér. Whisk until sugar has dissolvéd and all ingrédiénts aré mixéd. Insért a candy thérmométér and lét mixturé slowly cook and bubblé, stirring occasionally. Thé gélatin mixturé will slowly bécomé goldén in color. Rémové mixturé from héat whén it réachés just undér 240 dégréés F, and slowly pour into thé bowl with thé watér/gélatin mixturé.
  4. On high spééd mix for 2-3 minutés, thén add vanilla éxtract, Irish créam liquéur, unswééténéd cocoa powdér, and ésprésso powdér. Mix on high spééd for anothér 6-8 minutés as mixturé approximatély triplés in volumé and résémblés thé consisténcy of marshmallow crémé.
  5. Pour marshmallow mixturé into préparéd 9" x 13" pan and, using damp hands, préss top of marshmallow mixturé into an évén layér in thé pan. If désiréd, sprinklé ésprésso powdér on top of thé marshmallow. Lét sit at room témpératuré for at léast 8 hours (or ovérnight).
  6. To préparé, gréasé a sharp knifé and cut marshmallow into squarés of your désiréd sizé. Préss sidés of marshmallows into conféctionérs' sugar and répéat for all marshmallows. Marshmallows may bé képt at room témpératuré (or in thé réfrigérator for a cold tréat!).

Récipé Notés
Nutritional info is éstimatéd for approximatély 1-1/2" squarés. Will vary dépénding on how you slicé thém.

Marshmallow récipé adaptéd from Bétty Crockér.

Sourcé : https://www.mysequinedlife.com/chocolate-irish-cream-marshmallows

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