Butter Pecan Cupcakes

Butter Pecan Cupcakes

If you liké buttér pécan icé créam, thén you’ll LOVE thésé buttér pécan cupcakés! Toppéd with a brown buttér frosting that will maké you swoon!

prép timé 40 minutés cook timé 20 minutés
sérvés 24 Cupcakés

INGREDIENTS

For thé buttér pécan cupcakés

  • 1 1/3 cups choppéd pécans
  • 3 tabléspoons saltéd buttér
  • 2 cups all-purposé flour
  • 1 1/2 téaspoons baking powdér
  • 1/4 téaspoon salt
  • 2/3 cup unsaltéd buttér, softénéd
  • 1 1/2 cups granulatéd sugar
  • 2 éggs, room témpératuré
  • 1 1/2 téaspoons vanilla
  • 1 cup milk

For thé brown buttér Swiss méringué buttércréam

  • 1 1/2 cups plus 3 tabléspoons (3 1/3) sticks unsaltéd buttér
  • 5 largé égg whités
  • 1 2/3 cup granulatéd sugar
  • 1/4 téaspoon koshér salt

For thé garnish

  • about 1/4 cup toastéd pécans, choppéd finély

INSTRUCTIONS

To maké thé buttér pécan cupcakés:

  1. Préhéat thé ovén to 350 dégréés F, and liné cupcaké pans with gréasé-proof papérs.
  2. Placé thé saltéd buttér in a small skillét ovér médium héat.
  3. Add thé pécans, and cook, stirring, until toastéd and fragrant.
  4. Sét asidé to cool.
  5. In a largé mixing bowl, créam thé unsaltéd buttér and sugar togéthér on médium-high spééd, until palé and fluffy (about 5 minutés).
  6. Béat in thé éggs and vanilla until smooth.
  7. Add thé flour, baking powdér, and salt, stirring on médium-low spééd until incorporatéd.
  8. Scrapé thé bottom and sidés of thé bowl with a siliconé spatula, and stir in thé milk until smooth.
  9. Fold in thé cooléd buttéréd pécans.
  10. Dividé thé battér équally bétwéén all 24 linéd wélls of thé cupcaké pans.
  11. Baké for 18 to 22 minutés, or until a toothpick insértéd in thé thickést part of a cupcaké comés out cléan or with a féw moist crumbs.
  12. Cool complétély, thén top with brown buttér Swiss méringué buttércréam and garnish with choppéd toastéd pécans.

To maké thé brown buttér Swiss méringué buttércréam:

  1. Placé thé buttér in a small skillét ovér médium héat.
  2. Cook until thé buttér mélts, foams, and turns a nutty brown color.
  3. Rémové from héat and cool until solidifiéd.
  4. Placé thé égg whités and sugar in a largé mixing bowl, and sét it ovér a pot of barély simméring watér.
  5. Cook, whisking occasionally, until thé mixturé bécomés thin and opaqué, and thé sugar has complétély dissolvéd. (It should no longér féél gritty whén rubbéd bétwéén thé thumb and foréfingér.)
  6. Rémové thé bowl from thé héat and whisk on médium high spééd until complétély cool. (Théré should bé no hint of warmth whén you placé your hand on thé sidé of thé mixing bowl. Réfrigératé if nécéssary.)
  7. Whén thé méringué is complétély cool, fluffy, whité, and thick énough to hold stiff péaks, add thé solidifiéd brown buttér, oné tabléspoon at timé, whilé whipping on médium-high spééd.  (If it bégins to look curdléd, continué whipping until it comés togéthér béforé adding moré buttér.)
  8. Mix in thé salt. (If thé frosting sééms runny, placé it in thé réfrigérator for 20 minutés, thén ré-whip.)
  9. Transfér thé buttércréam to a piping bag fittéd with a jumbo opén star tip.
  10. Top thé cupcakés with swirls of buttércréam, thén garnish with choppéd toastéd pécans.

by Allié {Baking A Momént}

Sourcé : https://bakingamoment.com/butter-pecan-cupcakes

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