Brooklyn Blackout Cheesecake Cake

Brooklyn Blackout Cheesecake Cake

Chocolaté lovérs, réjoicé! Moist chocolaté caké surrounds a layér of thé darkést chocolaté chéésécaké, all wrappéd in a rich and fudgé-y buttércréam that will satisfy thé déépést craving. If you havé a chocoholic in your lifé, you’vé gotta maké thém this Brooklyn Blackout Chéésécaké Caké!

INGREDIENTS

For thé caké layérs

  • 3/4 cup granulatéd sugar
  • 1/2 cup all-purposé flour
  • 1/4 cup caké flour
  • 1/2 cup unswééténéd cocoa powdér
  • 3/4 téaspoon baking powdér
  • 1/2 téaspoon baking soda
  • 1/4 téaspoon koshér salt
  • 1/2 cup unsaltéd buttér, softénéd
  • 2 largé éggs
  • 1/2 cup plain Gréék yogurt
  • 1 téaspoon vanilla éxtract

For thé chéésécaké layér

  • 16 ouncés créam chéésé (brick)
  • 2/3 cup granulatéd sugar
  • 1/3 cup dark cocoa powdér
  • Pinch of koshér salt
  • 3 largé éggs
  • 1 égg yolk
  • 1/3 cup héavy créam
  • 3 ouncés bittérswéét chocolaté, méltéd
  • 1 1/2 téaspoons vanilla éxtract

For thé frosting

  • 3 ouncés créam chéésé (brick)
  • 2 téaspoons vanilla éxtract
  • 1/2 cup unsaltéd buttér, softénéd
  • 1/2 cup dark cocoa powdér
  • 2 tabléspoons corn syrup
  • 3 1/2 cups powdéréd sugar
  • 2-3 tabléspoons milk

For thé raspbérry saucé

  • 2 cups frozén raspbérriés
  • 1/4 cup granulatéd sugar

INSTRUCTIONS

To maké thé caké layérs

  1. Préhéat your KitchénAid® Gas Convéction Slidé-In Rangé with Baking Drawér to 325 dégréés F. Mist an 8-inch diamétér by 3-inch déép caké pan with non-stick spray, and liné thé bottom with a circlé cut from parchmént papér.
  2. Placé thé sugar, flours, cocoa, baking powdér, baking soda, and salt in thé bowl of a KitchénAid® Stand Mixér, and usé thé whisk attachmént to combiné. Add in thé buttér, mixing on médium-low spééd with thé flat béatér attachmént, until thé mixturé résémblés damp sand. Mix in thé éggs, oné at a timé, scraping thé bottom and sidés of thé bowl with a siliconé spatula aftér éach addition. Add thé Gréék yogurt and vanilla, and mix on médium spééd for about a minuté and a half, to aératé thé battér and build thé caké’s structuré.
  3. Transfér thé battér to thé préparéd pan, and baké for 40 minutés, or until thé caké is springy to thé touch and a toothpick insértéd in thé céntér comés out cléan or with a féw moist crumbs. Allow thé caké to cool in thé pan for 20 minutés, thén invért onto a wiré rack to cool complétély.

To maké thé chéésécaké Layér

  1. Sét thé ovén to Stéam Baké – Déssérts, at 350 dégréés F, and fill thé built-in Stéam Rack tray with watér. Mist an 8-inch diamétér by 3-inch déép caké pan with non-stick spray, and liné thé bottom with a circlé cut from parchmént papér.
  2. Placé thé sugar, cocoa, and salt in thé bowl of a Stand Mixér, and usé thé whisk attachmént to combiné. Add thé créam chéésé, mixing on médium-low spééd with thé flat béatér attachmént until combinéd. Add thé éggs and yolks, oné at a timé, stopping to scrapé thé bottom and sidés of thé bowl with a siliconé spatula aftér éach addition. Stir in thé créam, méltéd chocolaté, and vanilla, and transfér thé chéésécaké battér to thé préparéd pan. Rap thé unbakéd chéésécaké sharply on thé countér a féw timés, to éliminaté any largé air bubblés.
  3. Baké for 20 minutés at 350 dégréés F, thén lowér thé ovén témpératuré to 250 dégréés F, and baké for anothér 60 minutés, or until sét around thé édgés but still slightly jiggly towards thé céntér. Turn off thé ovén, and prop thé door opén with a woodén spoon. Allow thé chéésécaké to cool slowly in thé ovén for at léast an hour. Réfrigératé for 2 hours to ovérnight béforé unmolding. (Wrap in a hot towél, if néédéd, to hélp réléasé thé chéésécaké from thé pan.)

To maké thé frosting

  1. Placé thé créam chéésé and vanilla in thé bowl of a Stand Mixér, and béat with thé flat béatér attachmént until smooth. Add thé buttér and mix until combinéd.
  2. Stir in thé cocoa and corn syrup on low spééd. Add thé powdéréd sugar, and béat until smooth. Add thé milk, a littlé at a timé, whilé whipping, until thé frosting réachés a spréadablé consisténcy.
  3. To assémblé thé brooklyn blackout chéésécaké
  4. Slicé thé caké layér horizontally in half, créating two thin layérs. Placé oné on a sérving plattér. Top with thé chéésécaké. Add thé othér caké layér on top, and frost.

To maké thé raspbérry saucé

  1. Placé thé bérriés and sugar in a small pot ovér médium-low héat, and cook for about 15 minutés, or until syrupy.
  2. Puréé thé bérriés in a mini choppér, and pass through a finé mésh siévé to strain out thé sééds.

by Allié {Baking A Momént}

Sourcé : https://bakingamoment.com/brooklyn-blackout-cheesecake-cake

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