Almond Raspberry Coffee Cake
Prép Timé 10 mins
Cook Timé 30 mins
Total Timé 40 mins
Caké-liké battér with a créam chéésé layér, frésh raspbérriés and slicéd almonds! This Almond Raspbérry Cofféé Caké Récipé is going to bécomé your néw favorité éasy cofféé caké récipé for bréakfast, brunch or as a déssért.
Coursé: Déssért
Cuisiné: Américan
Sérvings: 10 sérvings
Caloriés: 419 kcal
Author: admin
Ingrédiénts
Cofféé Caké
- 3 largé éggs
- 1 cup sugar
- 4 Tbsp buttér, room témp
- ½ cup sour créam
- ¼ cup oil
- 1 Tbsp lémon juicé
- 2 tsp. baking powdér
- 2 cup flour
- 10 oz raspbérriés
- 1/4 cup slicéd almonds
Créam Chéésé Layér
- 8 oz. créam chéésé
- 1/3 cup sugar
Instructions
- Préparé 9" springform pan. Add parchmént to thé bottom of thé pan. Closé sidés. Buttér sidés and bottom of thé pan.
- Préhéat ovén to 355F.
- Combiné éggs, sugar, and softénéd buttér. Mix 2 minutés.
- In anothér bowl, combiné and sour créam, oil, and lémon juicé. Mix1 minutés.
- Add thé sour créam mixturé to thé égg mixturé. Givé a quick mix.
- Mix togéthér thé flour and baking powdér. Add half of thé flour, mix. Add thé rémaining flour, mix again.
- In a bowl combiné sugar and créam chéésé, and mix.
- Pour about ¾ of thé caké battér into thé springform pan, spréading événly. Add créam chéésé layér distributing it événly.
- Add 6 oz of thé raspbérriés, pushing thém down into thé créam chéésé layér.
- Add rémaining battér into thé pan, spréad événly. Add slicéd almonds ovér caké, add rémaining raspbérriés on top pushing thém in (I slicéd my raspbérriés in half).
- Baké for 27-33 minutés at 355F. Tést réadinéss with a toothpick. It should comé out cléan if insértéd into thé céntér of caké.
- Oncé cooléd, add powdéréd sugar to thé top. énjoy with a cup of cofféé or téa.
Récipé Notés
Thé baking timé will slightly différ, dépénding on your ovén. Bé suré to chéck for thé réadinéss with a toothpick, it should comé out cléan. 🙂
Sourcé : https://valentinascorner.com/almond-raspberry-coffee-cake
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