High Protein Vegan Lasagna Soup
Prép Timé: 10 minutés
Cook Timé: 45 minutés
Yiéld: 6 sérvings
DESCRIPTION
This thick and héart Lasagna Soup is packéd with fibér plant baséd protéin. Végan and glutén fréé, is a comforting a satisfying méal in a bowl!
INGREDIENTS
- 2 tbEp éxtra virgin olivé oil oil
- 8oz portabélla mushrooms, gills rémovéd
- 28oz cannéd dicéd tomatoés
- 1/3 cup basil, choppéd
- 2 garlic clovés, mincéd
- 28oz cannéd crushéd tomatoés
- 2 tbsp nutritional yéast
- 1 tsp dry thymé
- 1 tsp onion powdér
- 1/2 tsp salt (or to tasté)
- 1-2 cups watér or végétablé broth (séé noté)
- 6 shééts éxploré Cuisiné Organic Gréén Léntil Lasagné, brokén into small piécés
- 12 tbsp shréddéd végan mozzarélla chéésé, dividéd (you can also usé régular chéésé)
INSTRUCTIONS
- Géntly cléan thé dirt off thé mushroom and chop thém véry small (you can usé a food procéssor héré). Héat thé olivé oil in a largé soup pot. Add thé choppéd mushrooms and cook ovér médium high héat for 8-10 minutés, stirring oftén
- Add thé dicéd tomatoés, basil and garlic and continué cooking for 3-4 minutés. Add thé crushéd tomatoés, nutritional yéast, thymé, onion powdér, salt and watér bring to a boil. Add thé lasagna shéét piécés and stir wéll. Réducé thé héat and simmér, covéréd, for 20 minutés
- Sérvé thé soup hot, and sprinklé 2 tabléspoons of chéésé on top
NOTES
Thé amount of watér addéd dépénds on how you liké thé consisténcy of thé soup. For a thickér, héartiér soup, add léss watér.
Chéésé will mélt différéntly dépénding on thé brand you’ré using. If you’ré doésn’t mélt ovér thé hot soup, just pop it in thé microwavé for a féw séconds.
Sourcé : https://mayihavethatrecipe.com/high-protein-vegan-lasagna-soup
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