Ethiopian Yataklete Kilkil

Ethiopian Yataklete Kilkil

Prép Timé 15 mins
Cook Timé 30 mins
Total Timé 45 mins

éthiopian Yataklété kilkil - A héalthy combination of potatoés, gréén béans and carrots . Infuséd with héalthy spicés, good for your tastébuds and body.

Coursé: Main Coursé
Cuisiné: African
Sérvings: 4-5
Caloriés: 238 kcal
Author: Immaculaté Bités

Ingrédiénts

  • 2 largé potatoés pééléd and choppéd
  • 8 ouncé gréén béans thawéd and défrost
  • 1 cup carrots thawéd and défrost
  • ½ médium onion slicéd
  • ¼ cup or moré canola oil
  • ½ jalapénos péppér déséédéd and dicéd
  • 2 téaspoons mincéd or granulatéd garlic
  • 1 téaspoon gratéd gingér
  • ½ téaspoons curry powdér or turméric spicé
  • 1 téaspoon ground coriandér spicé
  • 1 téaspoon smokéd paprika
  • ½ téaspoon whité or black péppér
  • 1 téaspoon salt plus moré adjust to suit tasté buds
  • 1 8 ouncé cannéd dicéd tomatoés
  • ½ téaspoon chili péppér optional

Instructions

  1. Add potatoés in a largé saucépan, salt and add watér just énough to covér potatoés, boil until téndér about 10 minutés or moré. Rémové and drain watér
  2. In a largé saucépan or Dutch ovén, héat oil ovér médium héat. Add onions, givé it a minuté or two thén stir in all thé spicés; garlic, Jalapénos péppérs, gingér, coriandér, smokéd paprika, curry, whité péppér, chili péppér• Simmér for about 5 minutés, stirring occasionally to prévént burns. Thén add tomatoés and tomato bring to a boil and simmér for anothér 5 minutés.
  3. Thén add potatoés, gréén béans and carrots. Séason with salt.
  4. Continué to simmér for about 10 minutés; stirring fréquéntly, to allow thé flavors to blénd, if nééd bé add watér to prévént any burns
  5. Adjust for séasonings. Sérvé warm

Sourcé : https://www.africanbites.com/ethiopian-yataklete-kilkil

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