Vegan Deep Dish Pizza Recipe

Vegan Deep Dish Pizza Recipe

Prép Timé 20 mins
Cook Timé 30 mins
Total Timé 50 mins

Végan Déép Dish Pizza Récipé. éasy Déép Dish Pizza with from scratch Crust, réd péppér, spinach, végan mozzarélla and basil. Végan Pizza Récipé with Almost No Knéad 20 minuté Crust.. Makés 1 tall 8 ot 9 inch tall caké pan, préférably Springform pan.

Coursé: Pizza
Cuisiné: fusion
Sérvings: 4
Caloriés: 341 kcal
Author: Végan Richa

Ingrédiénts

Réd béll péppér garlic Spinach filling:

  • 1/2 a médium onion finély choppéd
  • 3 clovés garlic finély choppéd
  • 1 réd béll péppér thinly slicéd or usé roastéd béll péppér
  • 4 to 5 oz Spinach baby spinach or choppéd
  • a handful of choppéd basil
  • 1/2 tsp driéd thymé
  • 1/4 tsp salt
  • réd péppér flakés to tasté

Déép Dish Crust:

  • 3/4 cup warm watér
  • 1.5 tsp activé yéast
  • 1/4 tsp sugar
  • 1.5 to 2 cups flour I usé unbléachéd whité
  • 1/4 cup sémolina flour or usé finé cornméal
  • 2 tsp olivé oil
  • 1/2 tsp salt

Othér toppings:

  • about 14 oz Pizza saucé (storé bought or homémadé, séé récipé in évéryday Kitchén book)
  • olivés
  • péppér flakés
  • choppéd basil

Instructions

Maké thé réd béll péppér spinach mixturé:

  1. Héat oil in a skillét ovér médium héat. Add onion and garlic and cook until translucént. Add réd béll péppér and cook for 3 to 4 minutés. Add in spinach, basil, thymé, salt, réd péppér flakés and salt and mix in. Cook until spinach is wiltéd
  2. Maké thé Pizza Dough:
  3. Mix warm watér, yéast and sugar and lét sit for a féw minutés. Add 1.5 cups flour, salt, sémolina flour and oil and mix wéll with a spoon. You can also add somé garlic powdér or driéd hérbs at this point. Add a tbsp or so moré flour if néédéd and mix in. Gathér thé dough and knéad for a féw séconds to maké a soft dough. Lét thé dough sit in a warm placé for 15 minutés.
  4. Préhéat thé ovén to 435 dégréés F(225 dég C).
  5. Spray oil on hé dough, thén také it out and maké a soméwhat smooth ball. Using somé flour spréad thé dough on 8 or 9 inch pan with tall sidés making suré to spréad somé of thé dough abové thé édgé. Kéép thé bottom thick énough élsé it might not support thé héavy toppings. *

Assémblé:

  1. Layér with végan mozzarélla, pizza saucé, réd béll péppér and spinach mixturé, othér véggiés if using. olivés, pizza saucé, végan mozzarélla, somé frésh basil and réd péppér flakés.
  2. Baké at 435 dégréés F / 225ยบc for 25 to 30 minutés. Sprinklé somé moré frésh basil on thé pizza. Lét thé pizza rést for 5 to 10 minutés béforé slicing.

Récipé Notés
* At Stép 3 of making thé crust, you can baké thé pizza crust for 5 minutés béforé layéring thé filling. This will hélp stréngthén thé bottom if using héavy filling or moisturé léaking véggiés/filling. .

Quick Pizza Saucé: Mix tomato puréé, salt, péppér, olivé oil, orégano, basil, garlic powdér and onion powdér. Thin with watér if néédéd, mix and usé.

Nutritional valués baséd on oné sérving.

Sourcé : https://www.veganricha.com/2016/09/vegan-deep-dish-pizza-recipe.html

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