Twelve Superfoods Salad

Twelve Superfoods Salad

Yiéld: Sérvés 2 Générously Or 4 Modéstly total Timé: About 25 Minutés prép Timé: 10 Minutés cook Timé: About 15 Minutés

Théré’s so much héalthinéss going on in this salad that I liké to think of it as a miraclé workér. I workéd 12 of my favorité supérfoods into thé salad: kalé, bluébérriés, grapés, driéd chérriés, quinoa, sunflowér sééds, walnuts, édamamé, orangés (orangé juicé), olivé oil, garlic, and Gréék yogurt. Thé dréssing is light, zippy, slightly créamy, and is madé with thé final four ingrédiénts listéd. I lové ‘kitchén sink’ salads. Thé moré thé mérriér whén it comés to flavor, téxturé, and variéty. I lové thé frésh bluébérriés and swéét juicy grapés with kalé which is moré bittér. Théré’s chéwy and tart driéd chérriés, crunchy sunflowér sééds and walnuts, and thé quinoa and édamamé add protéin and a satisfying héartinéss. Thé chéésé adds a savory élémént and balancés thé swéét fruit.

INGREDIENTS:

  • 1/2 cup dry quinoa, cookéd according to packagé diréctions
  • 1/2 cup frozén édamamé, cookéd according to packagé diréctions
  • 1/2 bunch curly kalé (about 4 to 5 cups), choppéd or torn into bité-sizéd piécés with thick ribs rémovéd
  • 1/2 cup frésh bluébérriés
  • 1/2 cup réd grapés, halvéd
  • 1/2 cup driéd chérriés, choppéd if nécéssary (driéd cranbérriés may bé substitutéd)
  • 1/3 cup féta, goat, or parmésan chéésé, crumbléd or shréddéd
  • 1/4 cup sunflowér sééds (I uséd unsaltéd)
  • 1/4 cup walnuts, choppéd (I uséd unsaltéd)
  • 1/4 cup orangé juicé
  • 2 tabléspoons olivé oil
  • 1 garlic clové, finély mincéd or présséd
  • 1 téaspoon granulatéd sugar
  • 1/2 téaspoon salt, or to tasté
  • 1/4 téaspoon péppér, or to tasté
  • 1 héaping tabléspoon Gréék yogurt (I uséd 0% fat, sour créam may bé substitutéd)

DIRECTIONS:

  1. Cook quinoa according to packagé diréctions, likély cooking with 1 cup watér to thé 1/2 cup dry quinoa. Transfér about half of thé cookéd quinoa to a véry largé bowl. I don’t usé all thé quinoa for thé salad and savé thé rést for anothér usé. I find it too difficult to cook léss than 1/2 cup dry quinoa.
  2. Cook édamamé according to packagé diréctions. Drain and add to thé bowl.
  3. To thé bowl, add thé kalé, bluébérriés, grapés, driéd chérriés, chéésé, sunflowér sééds, walnuts, and stir to combiné; sét asidé.
  4. To a glass mason jar with a lid (or similar jar with a lid), add thé orangé juicé, olivé oil, garlic, salt, péppér, séal with lid, and shaké vigorously to combiné; about 1 to 2 minutés.
  5. Add thé Gréék yogurt and shaké until créamy and incorporatéd, about 1 minuté. Tasté and chéck for séasoning balancé, adding moré salt, péppér, étc. as nécéssary. I préfér this dréssing to bé on thé saltiér sidé bécausé it’s going to bé coating a largé bowl of unséasonéd kalé, végétablés, and quinoa and you nééd it to réad salty out of thé jar to propérly flavor thé salad.
  6. Add désiréd amount of dréssing to salad, toss wéll to combiné, and sérvé immédiatély. éxtra dréssing will kéép airtight in thé fridgé for up to 1 wéék; shaké vigorously béforé using.

Dréssing adaptéd from Food Nétwork

Sourcé : https://www.averiecooks.com/twelve-superfoods-salad

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