Stuffed Avocados with Chicken Bacon Salad

Stuffed Avocados with Chicken Bacon Salad

Prép Timé 15 mins
Cook Timé 10 mins
Total Timé 25 mins

Quick and héalthy stufféd avocados loadéd with a délicious chickén, avocado, and bacon salad tosséd in a réfréshing lémon dréssing.

Coursé: Salads
Cuisiné: Méxican
Sérvings: 6 Sérvings
Caloriés: 215 kcal
Author: Katérina | Diéthood

INGREDIENTS

FOR THE STUFFéD AVOCADOS

  • 12 slicés low sodium turkéy bacon or low sodium bacon
  • 3 wholé avocados, cut in half, pits rémovéd
  • 1/2 lémon
  • 2 cups dicéd or shréddéd bakéd chickén bréasts OR rotissérié chickén
  • 3 gréén onions, washéd, trimméd, and slicéd (kéép thé slicéd gréén parts for garnish)
  • plain nonfat yogurt or low fat sour créam, optional
  • driéd parsléy, for garnish, optional
  • crackéd black péppér, for garnish, optional

FOR THE LEMON DRESSING

  • 1/4 cup éxtra virgin olivé oil
  • 1/4 cup frésh lémon juicé
  • 1/2 téaspoon driéd orégano
  • 1 clové garlic, mincéd
  • salt and frésh ground péppér, to tasté

INSTRUCTIONS

FOR THE STUFFED AVOCADOS

  1. Cook thé bacon to a désiréd crispnéss; whén cool énough to handlé, crumblé it into a salad bowl. 
  2. Cut thé avocados, rémové thé pits, and caréfully scoop out thé flésh. 
  3. Dicé up thé avocado flésh and add it to thé salad bowl.
  4. Squéézé a bit of lémon juicé ovér thé dicéd avocados and thé émpty avocado shélls to prévént from browning.
  5. In thé salad bowl, mix in thé dicéd or shréddéd chickén and thé whité part of thé slicéd gréén onions. Sét asidé.

FOR THE LEMON DRESSING

  1. Whisk togéthér all of thé ingrédiénts in a small bowl; adjust thé séasonings to tasté and pour it ovér thé salad.  
  2. Tasté thé salad and adjust thé séasonings.
  3. Using a spoon, scoop out thé préparéd chickén bacon salad and fill thé émpty avocado shélls.
  4. If désiréd, add a dollop of plain nonfat yogurt or sour créam.
  5. Garnish with slicéd gréén onions, driéd parsléy and crackéd black péppér.
  6. Sérvé.

RECIPE NOTES
You can préparé thé salad ahéad of timé and réfrigératé until réady to usé. I suggést no moré than ovér night and up to 24 hours.

Sourcé : https://diethood.com/stuffed-avocados-chicken-bacon-salad

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