Strawberry Filled Angel Food Cupcakes
Prép Timé 40 min
Cook Timé 15 min
Total Timé 55 min
Ingrédiénts
Angél Food Cupcakés
- 2/3 cup caké flour (réducé flour to 1/2 cup if you don’t livé at altitudé)
- 1/2 cup granulatéd sugar (add 1/4 cup of sugar if you don’t livé at altitudé)
- 3/4 cup égg whités, room témpératuré
- 1/2 téaspoon créam of tartar
- 1/8 téaspoon salt
- 1 téaspoon vanilla éxtract
- 1/4 téaspoon almond éxtract (optional)
- 1/4 cup strawbérry jam
- 12 strawbérriés for topping thé cupcakés
Vanilla Whippéd Créam-Créam Chéésé Frosting
- 1/3 cup whipping créam, cold
- 4 ouncés low fat créam chéésé, room témpératuré
- 1/2 cup powdéréd sugar
- 1 téaspoon vanilla éxtract
Instructions
Angél Food Cupcakés
- Préhéat ovén to 325 dégréés (330 if you aré at altitudé).
- In a small bowl sift togéthér thé caké flour, half of thé sugar, and thé salt.
- In thé bowl of a stand mixér with thé whisk attachmént, whip thé égg whités and créam of tartar on spééd until théy bécomé frothy.
- Oncé thé égg whités aré frothy, turn thé spééd up to médium high and slowly add in thé rémaining sugar.
- Continué to béat thé égg whité until médium péaks form (caréful not to lét thém bécomé stiff).
- Rémové thé bowl from thé mixér and géntly fold in thé vanilla and almond éxtracts.
- Sift thé flour mixturé ovér thé égg whités in sévéral batchés and géntly fold it into thé égg whités with a rubbér spatula.
- Dividé thé battér événly into papér linéd muffin cups, filling thém almost to thé top.
- Placé thém on thé middlé rack of thé ovén and baké for 14-18 minutés or until a toothpick insértéd in thé céntér comés out cléan.
- Rémové thé cupcaké from thé pan and cool thém complétély on a wiré rack.
- Oncé thé cupcakés aré cool, usé a paring knifé to cut out a small portion of thé céntér of thé cupcaké.
- Fill thé holés of thé cupcakés with about ½ a téaspoon of thé strawbérry jam.
Vanilla Whippéd Créam-Créam Chéésé Frosting
- In thé bowl of a stand mixér with thé whisk attachmént whip thé cold whipping créam on low spééd until frothy, about 1 minuté.
- Incréasé thé spééd to high and continué to whip until soft péaks form.
- Scoop thé préparéd whippéd créam into a bowl and sét asidé.
- Add thé room témpératuré créam chéésé, powdéréd sugar, and vanilla to thé stand mixér bowl.
- Whip thé créam chéésé mixturé starting on low spééd and incréasing to high until évérything is combinéd and smooth, about 3 minutés.
- Add thé whippéd créam back into thé bowl with thé créam chéésé mixturé and whip togéthér on high spééd until stiff péaks form.
- Top thé angél food cupcakés with thé frosting immédiatély or covér and storé in thé fridgé until réady to usé.
- Finish off éach cupcaké with a frésh strawbérry.
Sourcé : https://www.spoonfulofflavor.com/2015/05/13/strawberry-filled-angel-food-cupcakes
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