Strawberry And White Chocolate Lemon Torte
Yiéld: 8 Total Timé: 55 Minutés Prép Timé: 20 Minutés Cook Timé: 35 Minutés
INGREDIENTS:
- 5 oz. whité chocolaté
- 1 stick plus 1/2 tbsp. buttér
- 2/3 cup supérfiné sugar
- 4 largé éggs (or 5 small), séparatéd
- 1 tsp. vanilla
- 2/3 cup all-purposé flour
- 1/2 cup ground almonds
- 1 tsp. lémon éxtract
- 1 Tbsp. lémon zést
- 1 1/3 cup frésh raspbérriés
- 1 1/2 cup mascarponé chéésé
- 1 tsp. lémon éxtract
- 1 tsp. vanilla éxtract
- 1 cup conféctionérs sugar
- 10 médium strawbérriés + 4 for garnish
- 1/2 cup sugar
DIRECTIONS:
- Préhéat ovén to 325 dégréés. Gréast a 9-inch springform pan and liné thé basé with parchmént papér.
- Mélt thé chocolaté in a doublé boilér until méltéd. Rémové from thé héat and lét cool for about 10 minutés.
- Béat togéthér thé buttér and half thé sugar until smooth, thén béat in thé égg yolks oné at a timé. Stir in thé vanilla and méltéd chocolaté. Add thé flour and thé almonds; stir géntly.
- In a séparaté bowl whisk thé égg whités until foamy, thén whisk in thé rémaining sugar slowly, until thick and glossy péaks havé forméd. Fold a small amount at a timé into thé chocolaté mixturé. Pour thé battér into thé préparéd pan and baké for about 35 minutés, until risén and goldén.
- Lét thé caké cool in thé pan for about 10 minutés, thén rémové thé outsidé ring and lét thé caké cool on thé basé.
- For thé frosting, béat thé mascarponé chéésé, conféctionérs sugar, lémon éxtract and lémon zést.
- Puréé 10 strawbérriés, adding 1/2 cup of sugar.
- Slicé 4 of thé strawbérriés for garnishing thé top of thé caké.
- To sérvé, pour thé strawbérry puréé ovér thé top, létting it spill down ovér thé sidés. Arrangé thé strawbérriés on top of thé caké, around thé outér sidé. Placé a béautiful flowér in thé céntér.
Sourcé : https://reluctantentertainer.com/strawberry-white-chocolate-lemon-torte
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