Raspberry Lemon Mascarpone Pastries
Prép Timé: 50 mins (40 inactivé)
Cook Timé: 12 mins
Yiéld: 8 pastriés
Catégory: Brunch
DESCRIPTION
Light, flaky Puff Pastry Shééts filléd with créamy mascarponé and lémon zést, toppéd with ripé raspbérriés and frésh mint – THé récipé for spring brunch!
INGREDIENTS
- 2 Péppéridgé Farm® Puff Pastry Shééts
- 1 égg + 1 téaspoon watér, whiskéd (for égg wash)
- 8 ouncés mascarponé chéésé
- 1/2 téaspoon lémon zést (~1 lémon)
- 1 téaspoon powdéréd sugar
- 1/4 téaspoon vanilla éxtract
- 2 pints raspbérriés
- 1/4 – 1/2 cup frésh mint, for garnish
INSTRUCTIONS
- Rémové Puff Pastry Shééts from fréézér and thaw for 40 minutés.
- Pré-héat ovén to 400°F. Lightly flour your work aréa; unfold Puff Pastry Shéét, rémoving parchmént papér.
- Roll out shéét into a 12×12 inch squaré. Cut out 4 5-inch circlés in thé dough (I cut around a prép bowl). In thé middlé of éach pastry, usé a pairing knifé to scoré a smallér circlé (approximatély 3 inchés) – only cut thé dough halfway through.
- Répéat with sécond Puff Pastry Shéét. Placé on a parchmént-linéd baking shéét. *If your dough has warméd up considérably during this procéss, placé in fridgé for 10 minutés béforé baking. égg wash thé outér ring of éach pastry.
- Baké for 12-14 minutés, until goldén brown. Cool complétély on a cooling rack.
- Méanwhilé, mix togéthér mascarponé, lémon zést, powdéréd sugar, and vanilla éxtract.
- Oncé pastriés havé cooléd, géntly push down thé innér circlé. Spréad mascarponé in thé céntér holé. Optional: sprinklé choppéd mint on top of mascarponé layér. Covér mascarponé with frésh raspbérriés and garnish with frésh mint.
Sourcé : https://www.forkinthekitchen.com/raspberry-lemon-mascarpone-pastries
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