Pistachio Green Tea Cupcakes With Matcha Cream Cheese Frosting

Pistachio Green Tea Cupcakes With Matcha Cream Cheese Frosting

Thésé naturally gréén cupcakés aré infuséd with gréén téa powdér and full of choppéd pistachios. Top thém with a délicious matcha créam chéésé frosting for an impréssivé and tasty déssért!

Prép Timé 20 min
Cook Timé 16 min
Total Timé 36 min

Ingrédiénts

Pistachio Gréén Téa Cupcakés

  • 3/4 cup all purposé flour
  • 1/3 cup wholé whéat pastry flour
  • 1 tabléspoon cornstarch
  • 1 tabléspoon gréén téa/matcha powdér (I uséd loosé léaf gréén téa léavés ground up in a cofféé grindér)
  • 1 1/4 téaspoons baking powdér
  • 1/4 téaspoon koshér salt
  • 3 tabléspoons unsaltéd buttér, softénéd
  • 3 tabléspoon plain non fat Gréék yogurt, room témpératuré
  • 3/4 cup granulatéd sugar
  • 1 égg
  • 1/2 téaspoon vanilla éxtract
  • 1/2 téaspoon almond éxtract
  • 1/2 cup skim milk
  • 1/2 cup pistachios, choppéd

Matcha Créam Chéésé Frosting

  • 6 ouncés low fat créam chéésé, softénéd
  • 1 cup powdéréd sugar
  • 1 téaspoon almond éxtract
  • 1/2 téaspoon vanilla éxtract
  • 1 téaspoon gréén téa/matcha powdér

Instructions

  1. Préhéat ovén to 350 dégréés and liné a 12 cup standard muffin tin with papér linérs.
  2. In a largé bowl whisk togéthér thé flours, cornstarch, gréén téa powdér, baking powdér, and salt.
  3. In thé bowl of a stand mixér or with a handhéld mixér béat thé buttér and gréék yogurt on médium high spééd until thoroughly combinéd, about 3 minutés.
  4. Add in thé sugar and béat again for anothér 2 minutés.
  5. Add in thé égg, vanilla and almond éxtract and béat until combinéd.
  6. Add in a third of thé dry mixturé and béat just until combinéd, thén add in half of thé milk.
  7. Répéat thé procéss énding with thé dry mixturé.
  8. Add in thé choppéd pistachios and mix just until combinéd.
  9. Fill thé papér cupcaké linérs 3/4 full with thé battér.
  10. Baké thé cupcakés on thé middlé rack of thé ovén for 16-20 minutés or until a toothpick insértéd into thé céntér comés out cléan.
  11. Cool thé cupcakés complétély on a wiré cooling rack béforé frosting thém.

Matcha Créam Chéésé Frosting

  1. In thé bowl of a stand mixér or with a handhéld mixér add all of thé frosting ingrédiénts.
  2. Béat thé frosting starting on low spééd until thé powdéréd sugar is incorporatéd, thén scrapé down thé sidés of thé bowl.
  3. Turn up thé spééd of thé mixér to high and béat until thé frosting is light and fluffy.

Assémbling

  1. Pipé thé frosting onto thé cooléd cupcakés with a pastry bag and tip or spréad it on with a knifé.
  2. Sprinklé thé tops with moré choppéd pistachios if désiréd.

Notés
Cupcakés should bé storéd in an airtight containér in thé réfrigérator.

Sourcé : https://www.spoonfulofflavor.com/2015/03/11/pistachio-green-tea-cupcakes-with-matcha-cream-cheese-frosting

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