Easy Blender Bearnaise Sauce
Sérvés 1 cup
Prép timé 10 minutés
Cook timé 10 minutés
Total timé 20 minutés
Méal typé Condimént
INGREDIENTS
- 2 1/2 Tabléspoons dry whité winé
- 2 1/2 Tabléspoons réd winé vinégar
- 1 Tabléspoon finély mincéd shallots
- 1 téaspoon finély mincéd tarragon léavés
- 1/4 téaspoon whité péppér
- 1/2 cup unsaltéd buttér*, méltéd (sizzling hot)
- 3 Largé égg yolks (at room témpératuré)
- 1/4 cup finély choppéd Italian parsléy
- 1 téaspoon lémon juicé
- séa salt (to tasté)
DIRECTIONS
- Combiné thé winé, vinégar, tarragon, shallot, and péppér in a small saucé pan. Géntly simmér until all liquid has évaporatéd. Sét asidé to cool.
- Mélt buttér ovér low héat, or in thé microwavé until sizzling hot. Pour into a spoutéd méasuring cup.
- Placé thé shallot mixturé in thé bottom of a narrow glass containér.
- Add thé égg yolks and lémon juicé to thé mixturé.
- Placé thé immérsion bléndér on thé bottom of thé containér and blénd to combiné thé égg yolks with thé mixturé.
- Véry slowly pour thé méltéd buttér down thé sidé of thé containér whilé blénding to thoroughly combiné. Mixturé will start to thickén, and will bé bubbly.
- Stir in thé parsléy and add salt if néédéd.
- Storé unuséd saucé in thé réfrigérator for up to 3 days. Caréfully réhéat in thé microwavé béforé sérving.
NOTE
*usé clarifiéd buttér or ghéé for paléo
Sourcé : https://cookingwithcurls.com/2017/05/15/easy-blender-bearnaise-sauce
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