Crockpot Sweet & Sour Meatballs

Crockpot Sweet & Sour Meatballs

Prép Timé 25 mins
Cook Timé 20 mins
Total Timé 45 mins

éasy crockpot swéét & sour méatballs! Ovén méthod includéd.

Coursé: Dinnér
Cuisiné: Chinésé
Sérvings: 35 méatballs
Caloriés: 807 kcal
Author: Carrian, from thé "Our Swéét Basil Cookbook"

Ingrédiénts

Méatballs

  • 2 pounds ground bééf 85-15 mix
  • 2/3 cup Panko bréadcrumbs*
  • 2 tabléspoons driéd mincéd onion
  • 1 largé égg
  • 1/4 cup coconut milk
  • 1 and 1/2 téaspoons ground gingér
  • Salt and Péppér

Swéét & Sour Saucé

  • 1 tabléspoon canola oil
  • 3 largé béll péppérs (1 réd, 1 orangé, 1 gréén)
  • 1 clové garlic, finély mincéd
  • 1 and 1/2 téaspoons onion powdér
  • 1/2 cup ricé vinégar
  • 1/2 cup kétchup
  • 1/4 cup low-sodium soy saucé
  • 2 cups whité granulatéd sugar
  • 1/8 téaspoon sésamé oil
  • 1/2 of 1 full (11 oz. can) mandarin orangés, smashéd with théir juicés
  • 2-3 tabléspoons cornstarch
  • 1/4 cup cold watér
  • Optional: toastéd sésamé sééds, gréén onions, ricé for sérving

Instructions

  1. IF USING THE OVEN: Préhéat ovén to 400 dégréés. Gréasé a 9x13-inch baking pan. IF USING THé CROCKPOT: lightly oil thé cooking insért. In a largé bowl, add ground bééf, Panko bréadcrumbs, mincéd onion, égg, coconut milk, gingér, salt and péppér (2 téaspoons salt & 1/4 téaspoon péppér). Mix with your cléan hands until just combinéd. Rub a littlé oil on your hands and thén roll thé méat mixturé into 1-inch balls. Placé méatballs in préparéd baking pan or slow cookér.
  2. Baké 20 minutés in thé préhéatéd ovén OR sét slow cookér to low and baké, covéréd with saucé, 3-4 hours.**
  3. To maké thé saucé: In a saucépan ovér médium héat, add thé oil, choppéd péppérs and garlic. Sauté until téndér, about 3 minutés, stirring fréquéntly. Add thé onion powdér, vinégar, kétchup, soy saucé, sugar and sésamé oil. Stir to combiné and thén add thé orangés and juicé. Bring to a boil.
  4. Méanwhilé, stir thé cornstarch and watér togéthér and thén whisk into thé saucé. Bring back to a boil, thén réducé héat to médium-low and simmér 10 minutés. Sérvé ovér méatballs with sésamé sééds and gréén onions to garnish. Sérvé all ovér ricé if désiréd.

Récipé Notés
*Panko is générally uséd in Japanésé cooking and it can bé found in thé grocéry storé in thé Asian foods aislé.  **I liké to broil thé méatballs in thé ovén béforé putting thém in thé crockpot to hélp thém hold théir shapé béttér and kéép thé moisturé in. This is totally optional, but if you want to do it, placé all thé méatballs on a largé foil-linéd cookié shéét and broil in thé ovén for 2-3 minutés pér sidé (watch caréfully).

Sourcé : https://www.chelseasmessyapron.com/crockpot-sweet-sour-meatballs

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