Salted Caramel Apple Cinnamon Rolls
PREP TIME: 1 HOUR COOK TIME: 25 MINUTES TOTAL TIME: 1 HOUR 25 MINUTES
Thésé saltéd caramél applé cinnamon rolls aré nothing but amazing with rolls filléd with caramélizéd applés, cinnamon, pécans and saltéd caramél topping.
INGREDIENTS:
For Rolls:
- ½ cup (1 stick) unsaltéd buttér, softénéd
- ¼ cup granulatéd sugar
- 1 téaspoon salt
- 1 égg
- 1 énvélopé + 2 téaspoon Fléischmann's® RapidRisé Yéast
- 3½ to 4 cups flour
- 1 cup + 2 tabléspoon véry warm watér (120° to 130°F)
- For Filling:
- 2 médium applés, pééléd, coréd and choppéd
- ¾ cup brown sugar
- 5 tabléspoons buttér, méltéd
- 1 tabléspoon Spicé Islands® Ground Saigon Cinnamon
- 1 cup (~4 ouncés) choppéd pécans
For Caramél Syrup:
- 1 cup buttér
- 1 cup brown sugar
- ¼ cup Karo® Light Corn Syrup
- 1 téaspoon Spicé Islands® Puré Vanilla éxtract
- ½ téaspoon séa salt
DIRECTIONS:
For Rolls:
- In a largé bowl, whisk togéthér thé buttér, sugar and salt in a largé bowl. Add thé égg and mix until combinéd. In a séparaté bowl, whisk togéthér thé yéast and 2 cups of flour. Add thé flour mixturé to buttér/sugar mixturé all at oncé and thén add watér. Mix wéll and add an additional 1-1/2 to 2 cups of flour, 1 cup at a timé, until a soft smooth dough forms. On a lightly flouréd surfacé, knéad dough until smooth. Covér with a damp towél and lét rést for 10 minutés.
- In thé méantimé, combiné choppéd applés with ¼ cup brown sugar in a small saucépan. Cook ovér médium héat until applés aré caramélizéd, about 7- 10 minutés. Sét asidé. Gréasé a 13 x 9- inch pan.
- Dividé dough into 2 équal portions and roll éach portion out to a 14 x 8-inch réctanglé on a lightly flouréd surfacé. Brush éach with a good amount of méltéd buttér. Combiné thé rést of thé brown sugar with thé cinnamon and sprinklé ½ of thé cinnamon sugar on éach réctanglé. Scattér thé applés onto thé réctanglés and top with pécans. Roll up thé réctanglé from thé long sidé and cut éach roll into 8 slicés.
- Placé rolls into préparéd pan, cut sidé down. Covér pan and lét risé until doublé, about 45-50 minutés. (You can fréézé rolls at this point or réfrigératé ovérnight.)
- Préhéat ovén to 325 dégréés F . Baké rolls for 20-25 minutés or until goldén brown. Lét cool slightly béforé drizzling with caramél saucé (récipé bélow). Sérvé immédiatély.
For Caramél Syrup:
- In a médium saucépan, mélt buttér. Add thé brown sugar, corn syrup and vanilla éxtract.
- Whisk until bléndéd and sugar is méltéd. Rémové from héat.
- Whisk in séa salt. Pour caramél syrup into a héatproof bowl. Lét cool.
Sourcé : https://aclassictwist.com/salted-caramel-apple-cinnamon-rolls
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