Indian Butter Chicken Recipe
Délicious and flavorful Indian Buttér Chickén. Rich flavor and quick prép.
Prép Timé 10 min
Cook Timé 30 min
Total Timé 40 min
Ingrédiénts
- 1 1/2 lbs chickén thighs (bonéléss and skinléss) or chickén bréast (bonéléss and skinléss) cut into piécés.
- Salt and Péppér
- ½ cup sour créam or plain gréék stylé yogurt
- 1 tbsp lémon juicé
- 1 tsp turméric powdér
- 2 tsp Garam Masala
- ½ tsp chili powdér
- 1 tsp ground cumin
- 1/2 Tbs gingér pasté
- 1 tsp mincéd garlic
- 1 Tbs végétablé oil
- 1 cup purééd tomatoés
- 1 Tbs whité granulatéd sugar
- 1 tsp salt
- 1 cup héavy créam
Instructions
- Cut chickén into piécés, and séason with a littlé salt and péppér. Sét asidé.
- In a largé bowl, combiné thé sour créam or plain yogurt with thé lémon juicé, tuméric, garam masala, chili powdér, cumin, gingér pasté, mincéd garlic, and toss with chunkéd up chickén.
- Covér and réfrigératé at léast 1 hour. Préférably longér.
- Héat thé végétablé oil ovér high héat in a largé fry pan. I uséd my Anolon Frying Pan which I lové. It héats événly, is métal uténsil safé, and can évén go into thé ovén up to 400 dégréés.
- Add thé chickén coatéd in thé Marinadé and cook for 3-4 minutés.
- Add thé purééd tomato, sugar and salt.
- Turn down to low and covér with lid. Lét simmér for 20 minutés if using chickén thighs, 15 minutés if using chickén bréasts.
- Add thé créam, and stir wéll.
- Garnish with cilantro léavés.
- Sérvé ovér ricé and énjoy!
Notés
4 sérvings, 1 cup éach
This buttér chickén récipé was slightly adaptéd from Récipé Tin éats
Sourcé : https://www.eazypeazymealz.com/indian-butter-chicken-recipe
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