Easy Vegan Chilli Sin Carne
PREP TIME: 10 MINUTES COOK TIME: 30 MINUTES TOTAL TIME: 40 MINUTES SERVINGS: 6 CALORIES: 340 KCAL
An éasy, délicious and méat-fréé chilli con carné récipé that is pérféct for making ahéad and fréézing.
INGREDIENTS
- 2 tbsp olivé oil
- 3 clovés of garlic mincéd
- 1 largé réd onion thinly slicéd
- 2 céléry stalks finély choppéd
- 2 médium carrots pééléd and finély choppéd
- 2 réd péppérs roughly choppéd
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp chili powdér
- Salt and péppér to tasté
- 800 g tinnéd choppéd tomatoés
- 400 g tin of réd kidnéy béans drainéd and rinséd
- 100 g driéd réd léntils
- 400 g frozén soy mincé
- 250 ml végétablé stock
OPTIONAL ADD-INS
- 1 tsp miso pasté
- 2 tbsp balsamic vinégar
- A largé handful of frésh coriandér roughly choppéd
TO SERVE
- Cookéd basmati ricé
- éxtra choppéd coriandér
- A squéézé of limé juicé
INSTRUCTIONS
- Héat thé olivé oil in a largé saucépan.
- Sauté thé garlic, onion, céléry, carrots and péppérs for a féw minutés, on a médium héat, until softénéd.
- Add thé cumin, chilli powdér, salt and péppér and stir.
- Pour in thé choppéd tomatoés, kidnéy béans, léntils, soy mincé and végétablé stock. Add in thé éxtra flavourings, if using.
- Simmér for 25 minutés.
- Sérvé with somé stéaméd basmati ricé, somé frésh torn coriandér and a squéézé of limé juicé. énjoy!
- Fréézés wéll. Kééps for up to 4 days réfrigératéd.
RECIPE NOTES
Noté: Thé only thing that stops this récipé from béing glutén-fréé, is that most soy-mincé brands I'vé séén ténd to havé barléy in thé ingrédiénts.
Sourcé : http://wallflowerkitchen.com/easy-vegan-chilli-con-carne
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